Анчелоти: Кой не би искал Роналдо в отбора си? (Футбол)

Мениджърът на ПСЖ Карло Анчелоти заяви, че с радост би приел звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, ако някой ден се стигне до преговори и също така сподели за най-голямото разочарование в работата си като треньор.

53-годишният италиански стратег отхвърли слуховете, свързващи голмайстора на „Лос Бланкос” с преминаване във френския гранд и смята, че нападателната мощ, с която разполага в момента му е достатъчна.

Анчелоти първоначално се пошегува, но след това даде ясно да се разбере, че ПСЖ не трябва да бъде част от каквито и да е спекулации отнасящи се до бъдещето на португалския национал.

По този повод той заяви в последните футболни новини от Париж:
„Роналдо в моя тим? Защо не! Кой не би искал да има Роналдо в отбора си? Аз обаче съм доволен от нападателите, с които разполагам.”

Италианският стратег, който е работил с редица световни футболни величия по време на своята треньорска кариера признава, че отказа да подпише с Роберто Баджо, докато е заемал ръководния пост в Парма е решение, за което все още съжалява.
„Когато преминах в Парма имах възможостта да привлека Баджо, но аз не го направих, защото неговият стил на игра не пасваше на моята тактическа схема. Това бе моя грешка.”
„Ако имах възможност отново да избирам, щях първо да го привлека и после да обсъждаме тактическата схема.”

ПСЖ са основен фаворит за титлата в Лига 1, според повечето футболни прогнози от френския шампионат.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...