Ученици пишат следпразнично писмо

Скъпи наши родители,  учители и приятели на нашето училище,
Знаете ли къде тази година беше по-весело от най-веселите места, където се празнуваше Хелуин? Знаете ли къде можеше да се видят, и дори пипнат с ръка, най-страшните маски на този Хелоуин 2011-та година?
Знаете, разбира се! Нали мнозина бяхме заедно!
В нашето училище „Джон Атанасов”. В Чикаго!
При нас имаше колкото си искате жълти маски, червени маски, черни маски, сини маски, розови маски…

Хелуин 2011 - В нашето училище „Джон Атанасов”. В Чикаго!При нас имаше, и е имало, през всичките тези години дето сме ги празнували досега заедно, най-различни дяволи и дяволици, вещици и каубои, феи и ангели…
Имало е, казват, и лъв и зайци, мечки, котки…
Имало е, и ще има в бъдеще, кралици и пирати, вълшебници, разбойници…
При нас за Хелуин долита Белият Ангел и Приказната Фея, идва Червената шапчица и Баба Яга, пристигат моряци и пожарникари, таласъми и призраци, крадци и полицаи…
Слагаме си червени рога и зелени шапки, криле на раменете, правим се на рицари или  страшилища, на ескимоси и индианци, на булки в бели рокли и звездни футболисти, на хора с антени от космоса  или на рицари в брони от далечното старо време!

Но най-накрая ще ви кажем и кое е най-голямото чудо, сред всички тези чудеса!
Най-голямото чудо е как всички си оставаме, само и винаги, пак същите – децата на мама и татко, учениците на добрите наши учители, на милото наше българско училище „Джон Атанасов”!
Благодарим ви, учители наши, родители и всички семейства наши, благодарим на всички, които се грижите за нас и за нашия весел празник, на който и най-големите разбойници и пирати, и най-страшните зверове и призраци са винаги усмихнати и благородни, весели и щастливи, умни и много красиви в своите страхотни хелуински костюми!
Довиждане, Хелуин 2011! Чакаме те отново след година!

От всички /маскирани и не маскирани/ ученици на българското училище в Чикаго „Джон Атанасов”
За в.’България Сега”

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...