Решения за просперитет на българите в Чикаго в условия на криза

Вчера, 3 октомври 2010 година, се състоя тринадесета (четиринадесета „а” по американските традиции) поредна „Открита сесия на Българо-Американска Асоциация”. Невероятно силен екип от специалисти буквално засипаха присъстващите с решения за скок в икономическото състояние на българина в условия на криза.

Тук бяха д-р Стоян Стоев, патрон на Фестивала „Български дни в Чикаго – есен 2010”, Щилян Костов, Едуард Чилян, Петранка Стаматова, Галя Должева, Миглена Бистрашка, Цветелина Бойновска, София Знаймер, Красимира Калчева, екипа на Генералното консулство на Република България в Чикаго и други участници. Голяма част от решения са „ноу-хау” на цитираните популярни българи в Чикаго и подробностите оставаме за техния частен бизнес. Ще припомним, че съгласно традициите, само през време на сесиите на БАА съветите и консултациите „се заплащат” с усмивки и прегръдки. Тук бяха за втори път и представителите на Главната прокуратура на щата Илиной, които за разлика от България, помагат с консултации на гражданите, как да преодолеят проблемите си с институциите и бизнеса.

За първи път се състоя дискусия на теологична тема „Кой е създал Бог” с модератор Никола Чаракчиев и участници д-р Боян Пешлов и пастор Марио Христов от Българска евангелска божия църква „Нов Живот”. Изказаха се предположения за генезиса на „феномена Ванга”, за прогнозиране продължителността на живота, за йерархията за управление на вселената, за произхода на Бог и т. н.

 В прегледа на „Българският вкус в Чикаго” от седемнадесет потенциални участника се явиха само шест, а именно: „Производител, Дистрибутор и Магазин Малинчо”, ресторант „Механата”, гостилница „Вкусен свят”, „Mama Mia’s Pizzeria”, ресторанта на Ник Шавулев и хранително-вкусовата верига „София”, състояща се от магазини, ресторанти и дистрибуция на семейство Радка и Колю Колеви.

Силно беше участието на „Български художници зад граница”,”Съюз на българските писатели и поети в САЩ и чужбина”, Нина Ангелова (дърворезба), училищата в Чикаго и други духовни и културни институции.

За повече подробности молим следете публикациите, които се очакват в многобройните медии в Чикаго. До нови срещи на Фестивала „Български дни в Чикаго – пролет 2011” в първата неделя на месец май.

Проф. д-р Никола Чаракчиев
Българо-Американска Асоциация

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...