Димитров се класира за четвъртфиналите в Акапулко (тенис)

Българската тенис ракета номер едно взе убедителна победа над своя приятел Маркос Багдатис във втори кръг на престижния турнир в Акапулко от категорията АТР 500.

Григор Димитров се наложи над представителя на Кипър с категоричното 6-1 6-4 само след 60 минути игра на кортовете в Акапулко, а в спор за място на полуфиналите ще премери сили с Ернест Гулбис.

Хасковлията не спира да показва отлични тенис резултати от началото на годината. Той започна много силно мача си срещу Багдатис и спечели първите пет гейма без особени трудности. След това противникът на Гришо успя да задържи своя сервис гейм, но до края българинът бе просто безпощаден и затвори сета при резултат 6-1.

В началото на втората част, отново Димитров бе тотален господар на корта и поведе с 2-0. В този момент Багдатис показа желание за победа и върна пробива за да изравни за 2-2.

Гришо обаче отново проби подаването на своя противник, а до края на сета не допусна изненади и заслужено се поздрави с успех над своя дългогодишен приятел Багдатис.

Благодарение на своята победа Димитров спечели 90 точки за световната ранглиста и 32,600 долара от наградния фонд. Той може отново да се завърне в топ 20 през следващата седмица. Мачът между хасковлията и Гулбис ще се проведе в петък рано сутринта, като много тенис залагания сочат българина за фаворит.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...