Бербатов с хеттрик за победата на Юнайтед

Българската звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов отбеляза хеттрик при победата на „червените дяволи” с 5:0 над Уигън.

Българският нападател на английските шампиони влезе за първи път, като титуляр в мач от Висшата лига през този сезон и се отблагодари за доверието на Сър Алекс Фъргюсън по най-добрия възможен начин – с хеттрик.

Добрите футболни новини за бившият нападател на Тотнъм не спират до тук, той се разписа и в предишния кръг срещу Фулъм, когато Юнайтед отново разгроми своя съперник с 5:0.

Партньор на Бербатов в атаките на „червените” бе Хавиер Ернандес, докато Уейн Рууни бе оставен да почива на резервната скамейка, а малко по-късно влезе на мястото на Райън Гигс.

Домакините контролираха играта още от самото начало на срещата и заслужено откриха резултата едва в осмата минута. Тогава Патрис Евра подаде от ляво към Джи Сунг Парк, който в близост до точката за изпълнение на дузпи вкара за 1:0 в полза на Юнайтед.

В 39-та минута заради груба проява бе изгонен Конър Санън от Фулъм, а само две минути по-късно Бербатов се разписа за 2:0, след центриране на Дарън Гибсън.

Вторият гол на българинът падна в 59-та минута, след пас на Валенсия, Бербо майсторски преодоля защитник на гостите за да направи резултата 3:0 в полза на Манчестър.

В 75-та минута Карик подаде към Валенсия, който от границата на наказателното поле простреля вратаря на Уигън за 4:0.

Крайното 5:0 оформи отново българският таран на „червените дяволи”. Митко направи своя хеттрик след изпълнение на дузпа в 77-та минута и така донесе радост на хилядите привърженици на отбора на „Олд Трафорд”.

В следващия си мач Юнайтед посреща Блекбърн у дома в новогодишната вечер, като повечето прогнози за Премиършип сочат именно шампионите като фаворит за предстоящия сблъсък.

Георги Иванов 

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...