Костов и Николов записаха убедителни победи

Баскетболните ни национали Чавдар Костов и Христо Николов записаха убедителни победи с клубните си отбори, съответно в гръцкото и унгарското първенство.

Костов заедно със своите съотборници от Кавала постигнаха втора поредна победа в гръцкия баскетболен шампионат, след като успяха да се наложат, като гост над Маруси със 60:59.

Старши-треньорът Прифтис Димитрис заложи на българинът още от началото на срещата. Бившият играч на Ираклис успя да наниже 8 точки и да спечели 3 борби за 18 минути игра. Най-резултатен за Кавала бе Патрик О’Браян, който отбеляза 17 точки и спечели 11 борби.

В момента Кавала се намира на пето място в класирането с две победи и една загуба от началото на сезона.

Добрите баскетболни новини за българските играчи в чужбина не спират до тук, след като другият ни национал Николов, който играе в унгарското първенство с екипа на Солнок, успя да извоюва своята пета поредна победа, след като разгромиха Марсо NYKK с 87:62 в домакински мач.

„Гларусът” започна, като титуляр и за малко повече от едно полувреме на игрището успя да отбележи 8 точки, направи две асистенции и спечели две борби.

Най-много точки за домакините наниза Мартън Бейдър – 16 точки, а Брендън Гей и Джулиън Милс добавиха по-още 14 за победата на Солнок, който се в момента е лидер в баскетболния шампионат на Унгария.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...