7 начина да сме по-продуктивни през лятото

Летните отпуски се задават, а това са дни на пълен релакс. Дали обаче всички хора са настроени на подобна вълна за пълно изключване от активна дейност? Според редица анализатори, ако искате да запазите производителността си през лятото не трябва да се водите по общите настроения.

hisaria bg

Задават се жеги, а те традиционно принуждават повечето хора да забавят ежедневното темпо. Ако се опитате да свършите някаква важна работа ще откриете, че в някои институции отсъстват ключови хора, че редица проекти се забавят, и като цяло навсякъде цари едно всеобщо усещане за мудност.

Въпреки това, не е необходимо да отписвате летните месеци. От INC ни предлагат седем полезни съвети, които можете да използвате през тези месеци, за да напреднете в личните си дейности.

1. Направете оценка на работата си през последната година

Повечето от нас смятат, че края на годината е време за размисъл и време за планиране на следващата година. Това е едно изключително полезно упражнение, но няма абсолютно никаква причина да не направите това в средата на годината, преди летния ви отпуск.

2. Четете

Повечето от нас четат по-малко, отколкото трябва. Ако причината за това е липсата на време, лятото е идеалния период когато може да се насладите на това занимание. Прочетете две книги, но го направете истински, а не за да отчетете дейност. Не се лишавайте от възможността да се учите от другите.

3. Прегледайте списъка си с идеи

Сега когато сте по-свободни прегледайте списъка си с идеи. Трябва да знаете, кои от тях са плодотворни, кои нямат бъдеще, и за кои трябва да поработите още, за да видите дали си заслужават времето. Това упражнение само по себе си ще се окаже безценно.

4. Почистете пощенската си кутия

Лятото е най-подходящото време да седнете и изчистите всички имейли от пощенската си кутия. Не подценявайте този съвет.

5. Починете си

Дайте си истинска почивка, колкото се може повече дни и се заредете с положителни емоции.

6. Направете нещо, за което все не намирате време

Скочете с парашут, изкачете някой връх или просто покарайте колело с децата. Независимо какво желаете страшно много да направите но все нямате време за него, направете го през лятната почивка.

7. Променете работната си атмосфера

Огледайте се! Какво ви дразни и искате да промените в декора около вас? Летните месеци са идеални за промени, възползвайте се от тях. Вземете една голяма торба и съберете всички неизползвани неща като сувенири, джаджи, книги, и така нататък. След това решете какво може да поставите на тяхното място.

digital.bg

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...