Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?

Вредният мухъл може да се появи на всяко място, дори и в най-чистия и уютен дом, тъй като се нуждае само от висока влажност и липса на проветрение. Често той възниква през зимата, при липса на редовна вентилация и наличие на конденз.

В допълнение към неприятния му вид и способността му да руши мазилка, мебели и тапети, мухълът у дома често предизвиква алергични реакции и проблеми с дихателната система. Ето защо е необходимо спешно да се предприемат действия срещу него.

Използването хлорни препарати, особено в детски стаи, не е желателно! Затова е по-добре да замените битовата химия с нещо натурално, а именно домашен препарат против мухъл.

 Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?

Направете си разтвор от равни количества сода бикарбонат и ябълков оцет. Разредете го с вода, така че да се получи течност, подходяща за впръскване по местата, засегнати от мухъла. Може да ароматизирате сместа с няколко капки натурална есенция по ваше желание.

Периодично обработвайте с този домашен препарат всички ъгли и влажни пространства в жилището, като може да го правите и профилактично преди появата на мухъл.

Framar.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...