Яжте черен шоколад

Изследвания от 2011 година насам сочат, че яденето на черен шоколад може да намали опасността от инсулт, високо кръвно налягане и болести на сърцето, благодарение на високата концентрация в шоколада на антиоксиданти, наречени флавоноли.

Освен това е установено, че умерената консумация на шоколад може да доведе до мускулни промени, които подобряват спортната издръжливост. Нищо чудно защо повечето бегачи са луди по сладко.

Разбира се, яденето на прекалено количество шоколад не е полезно. Всъщност яденето на каквато и да било храна в големи количества не е  полезно. 

“Аз по принцип препоръчвам около 15 грама черен шоколад на ден, или около една супена лъжица какао на ден”, споделя  Дейвид Кац, професор по медицина в “Йейл”. Кац е известен изследовател на шоколада.

„Придържайте се към тъмен шоколад, с най-малко 60% какаово съдържание, за да получите най-полезната концентрация на антиоксиданти, фибри и магнезий.”

За съжаление на феновете на млечен шоколад, неговото съдържание на мазнини и захар разреждат благоприятния ефект на шоколада, казва д-р Кац.

biolife.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...