Как да гледаме филми на таблет по-добре

Таблетът не е просто начин да бъдете продуктивни докато сте в движение. Тези устройства предлагат и  чудесен начин за забавление. На тях може да гледате филми и други видеоклипове. Следвайте тези съвети, за да постигнете по-добро качество на гледане.

1. Намерете подходящите за вас приложения

Много видеоклипове могат да бъдат гледане в уеб браузъра или възпроизведени направо от твърдия диск, но с по-добър ресурс за актуално и ново съдържание може да се чувствате по-добре. Има много приложения, които ще ви осигурят достъп до огромна библиотека от видео клипове, които може да гледате директно от таблета си.

Как да гледаме филми на таблет

2. Определете ъглите на видимост

Докато повечето дисплеи на таблетите имат широк диапазон на ъгли на видимост, то вие ще получите най-добри резултати, ако таблета е позициониран директно в предната част на лицето ви, при удобна позиция на шията и главата ви. За целта може да си набавите подходяща стойка, която да използвате. Освен това най-мощните процесори на Intel са предназначени да доставят супер-гладко видео, дори и при пълно HD качество.

3. Изберете правилната резолюция

Когато избирате резолюцията на видеото, съобразете се с това, че тя трябва да съвпада или да е максимално близка с тази на екрана на таблета ви, за да получите най-добри резултати.

4. Намалете отблясъците

За да намалите отблясъците на дисплея до минимум внимателно изберете къде да позиционирате таблета, тоест, далеч от ярки светлинни източници. За целта прозорците не трябва да са зад вас (това ще създаде много отблясъци) или директно пред вас. Ако гледате видео навън, уверете се, че сте избрали голяма сянка. Освен това, ако имате предпазител за екран с матирана повърхност, това ще помогне за запазването на част от тези отблясъци.

5. Погрижете се за звука

Ако звукът е лош няма да може да се насладите максимално на филма, който гледате. Много таблети предлагат впечатляващ звук, благодарение на технологията Dolby Home Theater, но въпреки това много по-добре ще се чувствате ако използвате висококачествени слушалки, просто за да блокирате другите звуци около вас.

6. Осигурете силен Wi-Fi сигнал

Често стриймвате филми от интернет? Някои таблети позволяват да стриймвате видео през клетъчна връзка, но свързването през Wi-Fi ще ви гарантира по-добри резултати. По тази причина се убедете че Wi-Fi сигнала е достатъчно силен, за да гарантирате възможно най-високо качество на видеото. За целта може да използвате сайтове като speedtest.net.

digital.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...