Най-скъпите сватбени торти

Специална класация на сайта Daily Meal представи 5-те най-скъпи сватбени торти в света. Цените на тези торти определено не са по джоба на всеки, но пък със сигурност тортите са много впечатляващи.

Един от безспорните фаворити в класацията е внушителната 5-етажна оранжева торта от сватбата на Доналд Тръмп и Мелания Кнаус. Със сигурност може да спечели някое от челните места, но не знаем цената на тази торта.

Лидерската позиция засега е за бялото чудо на Уилям и Кейт, което струва цели 80 хил. долара. Дизайнер на тортата е Фиона Кеърнс, която решила да експериментира с плодов вкус, покритие от бял крем и 900 захарни цветчета (общо 17 вида – английска роза, шотландски бодил, уелски нарцис, ирландска детелина, момина сълза…).

Сребърният медал в подредбата е за торта, която струва два пъти по-малко – тази на принцеса Даяна и принц Чарлз. При нея също заложили на белия крем, комбиниран с рози, лилии и орхидеи, както и с герба на кралското семейство. Твърди се, че изработването на детайлите отнело цели 14 седмици. Това 150-сантиметрово изкушение било само една от всички 27 торти, които били сервирани по време на сватбата.

Най-скъпите сватбени торти

Следва 12-етажната торта на Лайза Минели и Дейвид Гест, която също е 40 хил. долара. Тази красота била страхотно предизвикателство за сладкарите. Освен това е в необичайни цветове за подобно събитие – червено, черно, сребърни листенца и лилави захарни рози.

Страхотният комик Еди Мърфи и любимата му Никол Мичел пък се изръсили 25 хил. долара. Двамата минаха под венчилото през 1993 г., а сладкишът, който гостите им едва ли някога ще забравят, бил обсипан със захарни рози.

Челната петица завършва с избора на Ким Кардашиян и Крис Хъмфри, които похарчили 20 хил. долара за сладкиш. Автор на 240-сантиметровата торта с тегло 272 кг е Патрик Хансен.

econ.bg


Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...