Иран – последният хит сред туристите!

Според в. “Гардиан” една от най-интересните дестинации през 2014 г. ще бъде Иран! Тази уникална страна ще ви очарова със своята история, култура, архитектура и приятелски настроени жители.
Въпреки тежката си история, от която все още се възстановява, Иран не е по-малко безопасна дестинация от която и да е друга развиваща се страна. Тук има безброй забележителности, които определено не заслужават да бъдат пренебрегнати само заради репутацията на страната. За да се насладите на ваканцията си там просто трябва да се информирате предварително и да използвате гид, където това се препоръчва.

Choga Zanbil Иран

Choga Zanbil е внушителен зикурат, който е включен в списъка на ЮНЕСКО. Това е един от най-големите зикурати в света. Макар че той вече не е цял, все още представлява величествена гледка.

Техеран - столицата на Иран

Техеран – столицата на Иран е обгърната от планини и в града се влиза през кулата Азади, наричана още “вратата на Техеран”. Тя е изградена от цели 8000 каменни блока от исфахански бял мрамор.

Иран - Персеполис

Персеполис – една интересна находка, с една от най-страхотните гледки, на които човек може да стане свидетел в Иран, както и едно от най-мистериозните места – сред артефакти и каменните колони са скрити доста тайни.

SIMpatik

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...