Делян Петков – един млад българин в САЩ

Казвам се Делян Петков и съм на 17 години. Израснах в Бургас и до преди година бях ученик в ГПНЕ „Гьоте” (Немската Гимназия) в същия град. В момента съм един от 6-тимата стипендианти на Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study Program и се обучавам в East High School, в град Пуебло, щата Колорадо, за период от една академична година. Намерих Вашите контакти чрез Държавната Агенция за Българи в Чужбина (ДАБЧ). Пиша Ви, тъй като преди всичко сме Българи, а и като про-активна медия вярвам, че насърчавате образователно-културните инициативи и съм убеден, че с Ваша помощ, бих се справил с предизвикателството, което стои пред мен самия.

Делян ПетковПреди отминалите коледни празници успях да преборя жестока конкуренция и се класирах за DECA State Championship в Colorado Springs с насока Маркетинг. За жалост, призовото място, което заех в предишния кръг, не ми подсигурява финансирането за следващия етап, който струва близо $600 (такса+разходи). Месечната стипендия, която получавам от американското правителство, е също недостатъчна, за да покрия гореспоменатите разходи за втори кръг. Обръщам се към Вас с призив за финансова помощ, чрез която да покрия посочените такса и разходи, за да успея да замина и представя достойно държавата ни на DECA State Championship-а. Дори и частично да успеете да ми помогнете, ще бъде от голяма полза, тъй като семейството ми, което е в България, също няма финансовата възможност да си позволи, да ме изпрати на втори кръг.

През изминалите ми години на обучение, в България, неведнъж съм представял държавата ни по различни международни форуми, които включват Европейски проект по оперативната програма „Младежта в действие”, в Германия, както и доброволчески работен лагер в Австрия, където работих по възстановяването на културни ценности, в град Грац. Тази, както и редица други доброволчески инициативи, на родна земя, ми донесоха наградата„Доброволец на годината”.

Ако бихте желали да се запознаете по-подробно с мен и най-вече с програмата, по която съм в Щатите, моля, последвайте линка по-долу, който ще Ви отведе към интервюто, което дадох за bTV и по-специално за предването „Преди Обед”. Позволявам си да Ви изпратя и линк към статията, която бе публикувана за мен, три дни, след като стъпих на USA територия.

Статия: http://flagman.bg/article/86497

Видео: http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/kak-edno-18-godishno-momche-ot-burgas-zapali-sauchenicite-si-v-amerikansko-uchilishte-da-govorjat-na-balgarski-ezik.html

Малкълм Х казва, че „education is the passport to the future, for tomorrow belongs to those who prepare for it today.” Аз извоювах победа в „днешния ден”, ще ми помогнете ли за битката в „утрешния”?

Благодаря Ви за отделеното време. Ще бъда в очакване на Вашия отговор.

Поздрави, Делян Петков

dvpdelqn@mail.bg
 

 

You may also like...