5 годишни периода, които са добри за продажба на жилище

Да изберете добър момент, когато да обявите имота си за продан, е особено важно условие за бърза и печеливша сделка.
Има добри сезони за всеки бизнес включително продажба на имоти.

real estate 101

Кога ще обявите имота си за продан зависи от много фактори, но има и определени календарни периоди, които са от значение.

Ето 5 годишни периода, които са за предпочитане при продажба на жилище.

1. Училищен период

Семейства с деца на училищна възраст предпочитат да търсят и купят ново жилище през лятото преди новата учебна година да е започнала.

Търсенето на жилища в райони с добри училища нараства през ваканциите.

2. Данъчен период

Много млади професионалисти, които завършват колеж и започват работа, предпочитат да закупят жилище в рамките на същата година, за да могат да приспаднат някои от сумите при закупуване на жилище (closing costs and mortgage interest) от общия си доход за годината и да платят по-малък данък общ доход.

Подобни са мотивите на други купувачи, които след като видят какви големи данъци плащат през април, решават да закупят жилище и да намалят данъците за следващата година.

За продавачите на имоти това означава, че през тези периоди има по-голямо търсене.

3. Климатични периоди

Малко хора търсят да закупят жилище през зимата. Затова в райони на студена зима търсенето и продажбите на имоти намаляват.

Също така къщи с басейн се продават по-бързо и по-изгодно през лятото отколкото през зимата.

Ако продавате къща на ски склон през лятото, непременно покажете и зимни ски снимки. Ако продавате къща с отоплен басейн през зимата, покажете снимки с пара над водата, както и летни снимки със слънце, чадъри, шезлонги.

4. Период на празници

Особено по време на Коледните празници, повечето хора предпочитат да са в подреден дом със семейството, а не да търсят ново жилище. Затова в САЩ през декември и ноември има слабо търсене на жилища.

Това не означава, че добре подреден и Коледно украсен и осветен дом няма да има купувач. Напротив, има купувачи често мотивирани да закупят дом преди да е изтекла годината (заради данъци).

5. Календарен период

Хората с пари предпочитат да търсят и закупят ново жилище в началото на календарната година, това са хора, които получават премии на работа, започват работа на ново място, или ново семейство.

За такива хора, търсещи ново гнездо, обявете имота си за продан през март.

 

 

 

You may also like...