Имоти: 10-те грешки при продажба

Често продавачите на имоти правят някои грешки, които купувачите не прощават. Средно продавачите правят 5 грешки, които им костват пари при продажбата. Добрата новина е, че тези грешки могат да се избягнат, ако сте запознати с тях.

house

1. Не наемате професионалист да движи продажбата на имота.  Да се опитате сами да продадете имота си при днешния пазар е трудно. Много продавачи скоро разбират грешката си, но загубват време и потенциални добри купувачи в процеса. За добра сделка е необходимо да познаваш местния пазар в детайли, което е достъпно само за агентите по имоти.

2. Пренебрегвате необходими ремонти преди продажбата. Ще загубите пари, ако не направите необходимите ремонти преди продажбата, защото проблемите ще бъдат открити при инспекцията на дома. Направете належащи ремонти като теч на покрива преди продажбата, за да си спестите скъпи ремонти в последната минута или намаляване на покупната цена.

3. Не разчиствате дома от излишни вещи и мебели. Многото вещи и мебели са причина стаите и жилището да изглеждат по-малки и непривлекателни. Купувачите не могат да оценят правилно потенциала на дома и правят ниски оферти.

4. Продавате празна къща. Докато многото мебели са не предразполагащи, същото важи и за празна къща. Купувачите искат да имат представа как ще изглежда стаята мебелирана.

5. Грешна продажна цена. Избирайки много висока или много ниска продажна цена е честа грешка, която води до загуба на пари. Консултирайте се с агента си и изберете добра цена, която ще осигури бърза и изгодна продажба на имота, без да съжалявате че сте загубили пари и време.

6. Не подготвяте добре дома за оглед от купувача в деня на продажбата. Запомнете: Хората купуват дом по сърце, а не по логика. Покажете дома в най-добра светлина, без да прекалявате с ароматизатори например.

7. Позволявайки на егото ви да повлияе при преговорите. Много продавачи стават чувствителни, когато говорят за имота си и това пречи да се постигнат обективни преговори и добра цена.

8. Пренебрегвайки списък с нередности преди продажбата. Бъдете честни и опишете всички нередности (проблеми) в дома преди те да бъдат открити от купувача.

9. Избор на дата на продажбата съобразена с данъчни облаги. Всеки един ден отлагане на продажбата може да ви коства много пари. Не просрочвайте датата.

10. Не вземайки под внимание допълнителни разходи и такси при сключване на сделката. Може да ви коства хиляди, ако не поискате предварително списък от всички разноски, свързани със сключване на покупко-продажбата на имота.

Запомнете: Не може да си позволите да загубите пари поради небрежност, незнание, или безразличие по време на продажбата. Познаването на тези 10 грешки ще ви помогне да избегнете това.

 

 

You may also like...