Лондон – топ дестинацията на Лято 2014

Лондон беше определен за най-популярната лятна дестинация за 2014 г. Това става ясно от нов индекс, който се основава на търсенето на хотели. Британската столица успя да изпревари Париж в топ 10 на сайта Priceline.com на летните дестинации извън САЩ, разпалвайки продължаващото съревнование между двата европейски града.

Подреждането се основава на предварителното резервиране на хотели от потребителите на американския сайт за резервации, посочва БГНЕС.

Лондон

Лондонска туристическа агенция съобщи, че градът е бил посетен от общо 16,8 милиона чуждестранни туристи през 2013 г., повече отколкото всеки друг град в света, включително Париж, който по традиция държи титлата. Френската столица отказа да признае този факт и изрази съмнение относно способността на британския си съсед да привлече повече чуждестранни туристи.

В топ 10 на най-популярните летни дестинации попадат още канадските градове Торонто и Ванкувър, италианската столица Рим, канадските градове Монреал и Сейнт Кейтарин, Канкун, Барселона и Амстердам.

b2bmedia.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...