Google ще предлага хотелски резервации онлайн

Световната корпорация Google предвижда разширяване на дейността си, като прибави към своето портфолио и онлайн резервации на хотели. Технологичният гигант планира пускането на платформа, в която потребителите ще могат да сравняват цените на хотелските стаи и да правят резервации, на принципа на сайтове като Booking.com, съобщава investor.bg, цитирайки Wall Street Journal.

Google добавя повече снимки и отзиви към списъците си с хотели, така че те да заприличат все повече на сайтовете за резервации като Priceline, Expedia и TripAdvisor. Освен това компанията много по-агресивно насърчава своите реклами на цени на хотелски стаи, както до момента са правили сайтовете за онлайн резервации.

Google

Идеята на компанията е да накара все повече туристи да планират своите пътувания директно в Google. Експертите очакват, че това ще направи отзивите за хотели по-ценни, като ще подтикне туристическите агенции и туроператорите да плащат повече за кликове на обяви в Google. Това ще предизвика и повече хотелиери да публикуват директно обяви в Google, като пропускат онлайн туристическите агенции, които вземат комисионна в размер до 25%.

Последният ход от страна на интернет корпорацията е сключването на споразумение за лицензиране с Room 77, което дава достъп на Google до софтуер на компанията за резервация на хотели.

Все пак навлизането на Google в сферата на хотелските резервации се отчита като рисковано, имайки предвид, че онлайн туристическите агенции са сред най-големите рекламодатели на компанията. Само Priceline Group и Expedia представляват 5% от приходите от реклама на Google.

b2bmedia.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...