Културни дейци получиха награда Златно перо от Classic FM радио и галерия Макта

Престижните награди се връчват за 19-та поредна година, като носителите вече са 456 представители на българската култура и изкуство

На официална церемония на 22 май 2014, 24-ма културни дейци получиха престижната награда „Златно перо“ от Classic FM радио и галерия „Макта“. Отличията се връчват за 19-та поредна година по повод 24 май. От създаването на наградите до днес, общо 456 представители на българската култура и изкуство са получили специалната брошка, изработена от 24-каратово злато.

Сред отличените в тазгодишното издание на „Златно перо“ са актьорите Меглена Караламбова,  Михаил Билалов, Иван Юруков, музикантите Красимира Стоянова, Васил Петров, Теодосий Спасов, писателите Христо Бойчев и Захари Карабашлиев, художниците Кънчо Кънчев и Маргарита Пуева, изпълнителният директор на НБУ Георги Текев, прима балерината Веса Тонова и премиер солиста Александър Александров и други.

Красимира Стоянова, Васил Петров

Една от 24-те награди бе определена чрез гласуване от слушателите на Classic FM радио, които избраха популярния диригент Максим Ешкенази – една от новите звезди на българската концертна сцена. Наградата му прие неговият брат Хари Ешкенази.

Млади таланти от Националното музикално училище „Л. Пипков“ станаха част от церемонията по връчване на наградите с изпълнения на цигулка, пиано, флейта, обой, кларинет. Водещ на събитието бе водещият на сутрешния блок на Classic FM радио – Георги Митов-Геми.

Церемонията „Златно перо“ 2014 е част от програмата на Европейския музикален фестивал, организиран с подкрепата на Столичната община и Министерството на културата на Р. България. Събитието се организира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейскa столица на културата 2019.

Повече информация за наградите „Златно перо” можете да откриете на www.classicfm.bg 

Мира Кръстанова
bTV Radio Group

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...