1 юни – Денят на детето

Галерия „Сезони” отбелязва 1 юни – Денят на детето – с представяне на талантливия Теодор Благоев

Галерия “Сезони” отново  дава шанс на дете с изградени интереси към красивото, да изрази и изяви себе си в областта на изобразителното изкуство. Многобройните детски конкурси и изложби, които галерия “Сезони” организира и заслужено получава адмирациите на участници, специалисти и публика са стимул да работим с бъдещите художници и ценители на изобразителното изкуство.

По повод 1юни Деня на детето, галерия “Сезони” има удоволствието да представи на сайта си един отличаващ се млад художник.

Теодор Благоев

Теодор Благоев

Той е роден в София на 31 май, учи в  пети клас в 79 СОУ „Индира Ганди”. Всяка събота ходи в детската школа по рисуване към Художествената гимназия „Илия Петров”. Обича да рисува и да измисля различни истории, които понякога сглобява в комикси или кратки филмчета. За около 3-4 години е натрупал 116 филмчета. Не е изненадващо, че когато порасне, Теодор иска да се занимава с анимация.

Теодор Благоев е отличаван във всички конкурси, в които е учавствал. Рисунките му са неподправено съвършенни и откровени. За пръв път в конкурс за детска рисунка е учавствал през 2011 г., когато посещава Международния анимационен фестивал „Златен кукер”, където рисува своя любим анимационен герой – Батман. Веднага е забелязан от журито и печели първата си награда – страхотен вертолет с дистанционно. Теодор отлично се представя на всички конкурси, в които участва, през 2012 г. той печели таблет за рисуване в конкурс
„Моят свят”. Следващата година вече овладял тънкостите на рисуване с таблет, Теодор печели голямата награда в категорията за големи ученици с рисунка на тема „За един прекрасен свят”.

Теодор е с вече утвърдени интереси и престижни награди, включително от миналогодишната национална изложба на детска рисунка в “Сезони”, на която впечатли независимо жури от експерти.

Талантливият художник има ясно изразени интереси – голяма част от неговите рисунки са наситени с безброй различни видове животни – птици, коне, белки, жаби, кучета, герои от приказките и пейзажи. Подобно на повечето деца на неговата възраст, той се увлича по динозаврите, както и по други изчезнали видове. Съответно той не ограничава своите зоологически творчески приключения само до живите същества. Теодор изразява свойте настроения чрез рисунките си, комбинирайки различни багри и материали.

Теодор е талантлив, амбициозен и любознателен.Той винаги е бил окуражаван от своите родители да рисува.

Портрет на тиранозавър Рекс

Портрет на тиранозавър Рекс

Торнадо

Торнадо

Галерия “Сезони” цели да насърчава детското творчество, да осигури  развитие на творческият талант на децата, да популяризира семейните ценности, да създаде платформа за общуване между деца, родители и професионалисти.

Пожелаваме на всички деца, които обичат да рисуват и творят щастливо детство, да бъдат прекрасни посланици на българската култура.

Във Вас е надеждата ни.

За контакти с Теодор:

Маргарита Видралска   
мениджър, галерия „Сезони”   
GSM: 0888 71 49 49   

Петя Благоева
office@galleryseasons.com
тел.: 02/ 946 30 56


Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...