ДОПГ в предизборни контракции

Традиционна предизборна шетня. ДОПГ (държавна организирана престъпна група) симулира борба против себе си. От ДКЕВР открили нарушения в Ерепетата. Ти да видиш! Трите енергоразпределителни дружества ни надували сметките. Стига бе! Завишавали си неправомерно разходите! Аууу! Левче по левче, кефче по кефче – та чак до 818 млн.лв. Без обществени поръчки възлагали на свързани лица да ги масажират. На всичкото отгоре и енергията им била некачествена. Спящите красавици с бради от Държавната комисия рязко се събудили и на бърза ръка намерили 2690 нарушения. Чудо! Строгите чиновници можели да глобят ЧЕЗ, EVN и Енергопро чак до три милиарда лева. Може, ама някога. Някога, ама не сега. А и винаги съществува опцията за 10% почерпка. Кой ще се оплаче от едни 300 млн. в джобчето? За повече цвят, от ДОПГ събуждат още една глутница. КЗК – това е пак някаква държавна комисия, тя пък веднъж се сетила, че Ерепетата били монополи. Добрутро! Май черпнята ще е по-дебела. Енергомонополистите дотолкова изнаглели, че не плащали корпоративен данък. Това като го чух, изтръпнах. Викам си, айде сега ще подхванат и Лукойл, щото те от 2007 г. се правят на социално слаби, ама им се размина. Явно си ги пазят за следващите избори.

Както и да е. Тъкмо се опитвах да смеля инфото за безкомпромисната битка на добрите чичковци  и лелки от ДОПГ срещу лошите, алчни Енергийни вампири и ме заля нова вълна от героизъм. Бюлетините за изборите тръгват от печатницата към градове и села под зверска охрана. Пред камиона с хартийките – полицейска кола, отзад – жандармерия. От ляво и от дясно по един танк. По река Искър патрулират бойни кораби. Ракетоносци, миноносци, подводници. На заем от НАТО са взети два самолетоносача. Единият е пуснат в Дунава да пази бюлетините от север, а другият щъка по бреговете на Черно море. Разбира се, осигурена е и въздушна подкрепа. Хеликоптери, въртолети, пърполети, изтребители, щурмоваци, прехващачи… кръжат над бюлетините. Само стратегическите ядрени бомбардировачи били засега на земята в пълна бойна готовност, но при необходимост и те щели да се включат. Пуснати били по фалшиви маршрути, фалшиви камиони с фалшиви бюлетини. Това било разработка на специалните ни служби за заблуда на врага. Страхотия! От ДОПГ не казват нито дума за това, че всеки може да подмени колкото си иска чувала с нарисувани бюлетини. Нищо не обелват и за наредените секционни избирателни комисии и районните, които всъщност узаконяват правилните резултати.

Карай да върви. Под строга охрана са дърветата, от които ще се произведе хартията за следващото шоу. Това е важното! Явно на мозъците от ДОПГ енергийно – бюлетинните сценки са се сторили недостатъчно убедителни и в предконцертната си треска са стигнали до канибализъм. Бандити в тоги посягат на колети. Прокурорите обвиняват съдиите Пенгезов и Петков в злоупотреба с алкохол. В нетрезво състояние блъснали едни европари в собствените си джобове. Пияници. Дамаджаните им наливала другарката Мария Дивизиева – шеф на кабинета на другаря Олигархски. Той, разбира се не вижда нищо лошо в това. По време на разпивката, Дивизиева е била зам.министър на държавната администрация и пряко е отговаряла за доброто настроение при усвояването на кинтите по ОПАК. Капό не е останала и другарката Моника Станишева – видна пиараджийка – усвоителка. Станишев го потвърди – „Мария е наше момиче, на нея винаги може да се разчита ”.
Леле, добре че малко остана до изборите. Нямат никаква милост към себе си. Живи да ги ожалиш, горките!

Ивайло Зартов, 15 май 2014 г.

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...