Почивка в Бали

Днешната ни разходка е до тропическия остров Бали (Bali) разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг –  най-големият архипелаг на планетата, състоящ се от около 17 000 острова.
Заради богата си история, култура, красивите плажове и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света и наричан “Острова на хилядата храма”, заради огромния брой храмове и пагоди.

Основните градове на острова са пристанището Сингараджа, столицата Денпаср и град Убуд, които са известни със своите арт магазини, музеи, галерии, е смятан за културния център на Бали. Градската атмосфера може да усетите в Денпасар, който е бизнес и административен център на острова, но разбира се повечето туристи в Бали се отправят към съседните курортни комплекси на Денпасар като Кута, Санур и Нуса Дуа.
 
Храмът-майка „Бесаки” – Този голям храмов комплекс е най-важен, защото символизира религиозното единство на Бали. Състои се от над 20 отделни храма, разположени последователно върху 7 възходящи тераси.
Храмът „Тирта Емпул” е построен на свещения извор „Тампа Сирин”. Прекрачите ли прага на храма, пред погледа ви ще се разкрие каменен басейн, който се пълни със светена вода от 12 фонтана.
Храмът „Танах Лот” – Местните вярват, че този храм защитава Бали от епидемии. Той е един от седемте морски храма по крайбрежието на острова. Името му означава „Земя от морето”. Построен е върху скала в океана и когато настъпва отливът, от брега до храма се открива камениста пътека.
Храм „Гоа Гаджа” – Още един уникален храм, който трябва да видите!  Построен е в пещера, в която има статуя на слон и затова наричат храма „Слонската пещера”. На мястото си е от близо хиляда години.

БалиПтичият парк Таман Бурун – Поговорете си с папагалите или нахранете някое дружелюбно какаду. Можете да наблюдавате шоу с екзотични птици, докато сте седнали удобно в ресторанта на парка. В двете големи езера в центъра има пеликани, жерави, щъркели и всякакви други красиви пернати. Паркът е дом на над 2000 птици.
 
В Бали ще откриете за всекиго по нещо – невероятна зеленина, спокойствие, както и търговски центрове (Bali Collection и Discovery Mall) и заведения, така и нощни клубове (в Кута нощния живот е най-силно развит), в които ще прекарате незабравими нощи.
 
С пожелание да посетите Бали!

SIMpatik.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...