Тенис: Димитров премина в трети кръг на Индиън Уелс

Българската тенис ракета номер едно Григор Димитров успя да отстрани Робин Хаасе и да се класира за следващата фаза на престижния тенис турнир от сериите Мастърс.

Хасковлията отново показа отлични тенис резултати и спечели двубоя срещу световния номер 46 с 6-4 6-3. В следващият кръг Гришо ще трябва да се изправи срещу Ернест Гулбис, който победи Жоао Соуса с 6-3 6-3.

Димитров започна мача много уверено, но допусна няколко непредизвикани грешки в началото, които помогнаха на холандецът да поведе с 3-1.

Българинът бързо вдигна нивото на игра и бе по-хладнолръвен в последвалите ключови отигравния. Това му помогна да спечели пет от последните шест гейма и да затвори първия сет в своя полза.

Гришо отново бе на висота и в началото на втората част, а при резултат 3-2 в негова полза, успя да пробие подаването на своя противник.

До края на срещата хасковлията игра уверено по време на своите сервис геймове и не допусна изненади. 22-годишният Димитров заслужено спечели сблъсъка с Хаасе и ще търси нов успех в следващата фаза на Индиън Уелс.

Българинът ще се изправи срещу Гулбис този вторник, като много тенис залагания за този мач са на страната на Григор Димитров.

Георги Иванов


Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...