Йол: Бербатов е най-добрата 10-ка

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол остана възхитен от играта на българина Димитър Бербатов и неговото въздействие в клуба, след преминаването му от Манчестър Юнайтед, след победата над Уигън с 2:1.

56-годишният холандски стратег изрази голямата си благодарност към бившия българаски национал, който изигра основна роля при победата над Уигън, въпреки че много футболни прогнози сочеха домакините за фаворит.

Бербатов оказва голямо влияние върху положителното разивитие на клуба, след като премина на „Крейвън Котидж” срещу едва пет милиона лири в края на летния трансферен прозорец, като българинът направи страхотна асистенция на Хуго Родалега за откриващия гол при гостуването на „Ди Дабълю Стейдиъм”.

Макар Йол признава, че е рискувал като е пуснал в игра двама нападатели в мач навън, но остана очарован от играта на голмайстора от Благоевград.
Той разкри пред журналистите на острова:
„Винаги съм смятал, че Димитър е невероятен играч, единственото различно нещо, което осъзнавам едва сега е, че той може да играе на различни позиции.”
„Ако си гост на Уигън рискуваш, като пуснеш двама нападатели, защото през по-голямата част от изминалия сезон ние променяхме нашата схема на игра на 4-3-3.”
„Аз поех риска да играя напред с Родалега и Димитър, и той бе вероятно най-добрата 10-ка, която може да си представите.”

Очаквайте още актуални футболни новини, прогнози, тенис резултати и бейзбол новини(http://betting.betfair.com/bg/sports/american-sports/).

Георги Иванов


Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...