Венгер: Арсенал трябва да се фокусират върху мача срещу Хъл, а не в приказки за титлата (футбол)

„Артилеристите” имат преднина от четири точки на върха на таблицата и гонят своята първа титла от 2004 година насам, но френският стратег се притеснява повече за предстоящия двубой срещу „тигрите”.
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер иска неговите възпитаници да се концентрират върху сблъсъка с Хъл Сити от средата на седмицата, а не да говорят за евентуален триумф във Висшата лига през този сезон.

Победата над Кардиф в събота изведе лондончани на четири точки пред втория Челси в шампионата на острова и те дават сериозна заявка за първото място в тазгодишната кампания.
„Артилеристите” не са печелили ценния трофей от девет години насам, но Венгер настоява, че най-голямата му грижа в момента е срещата с възпитаниците на Стийв Брус, които победиха Ливърпул в последния кръг от Висшата лига.

По този повод френският стратег заяви във футболен коментар на живо пред репортерите в британската столица:
„Малко е рано да правим предположения за това кой ще спечели титлата през този сезон. Ако успеем да задържим концентрацията си, ние имаме шанс да станем шампиони.”
„Това което е най-важно за нас е да покажем най-доброто от себе си в следващия мач, не искам да насочвам вниманието си към нищо друго.”
„Хъл нямат нищо за губене, когато излязат срещу нас. Ние вече получихме предупреждение от мача им срещу Ливърпул.” 

Повечето спортни залагания за тази среща са на страната на „артилеристите”. 

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...