Бенитез: Ще ми бъде тъжно да напусна Челси

Временно-изпълняващият длъжността на мениджър на „Стамфорд Бридж” Рафа Бенитез заяви, че прекарва добре времето си в лондонския гранд и се надява на завършване в топ четири на Лига Европа.

Испанският стратег признава, че няма да му бъде приято да се раздели с работата си в Челси и се надява да приключи сезона с отлично представяне в евро турнирите.
Бенитез по всяка вероятност ще напусне „Стамфорд Бридж” през лятото, когато изтича неговият договор и въпреки голямото недоволство на феновете към него, той остава с положителни спомени от престоя си в тима на „сините”.

По този повод 53-годишният треньор, заяви в последните футболни новини на официалния сайт на FIFA:
„Винаги е тъжно, когато трябва да напуснеш някой клуб, но това е част от работата ни.”
„Аз мога да кажа, че опитът който натрупах в Челси е положителен. Те са един от големите отбори в Англия и разполагат с много качествен състав. Престоят ми тук е невероятен.”
„Моята цел да финишираме сред първите три или четири отбора на острова. В момента ние ще играем финал на Лига Европа и ще се помъчим да спечелим този финал.”
„Това са нашите основни задачи. Ще се опитаме да си свършим работата професионално и да запазим единството в състава до самия край.”

Повечето спортни залагания сочат „сините” за основен фаворит в предстоящия шампионат на острова.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...