Анчелоти: Пато не пожела да дойде / Футболни новини

Новият наставник на ПСЖ Карло Анчелоти посочи като причина за проваления трансфер на Алешандре Пато от Милан нежеланието на играча да се състезава за френския клуб. С провалянето на сделката за Пато отпадна и трансферът на Карлос Тевес от Ман Сити в Милан.

Широко коментирания в световните медии взаимосвързан трансфер на Пато в ПСЖ и на Тевес в Милан се провали. Отказът на Пато да премине при французите оставя Милан без нужните средства да закупи Тевес от Сити.

„Между двата клуба имаше споразумение, но за съжаление Пато се отметна в последния момент и не пожела да дойде”, коментира ситуацията Анчелоти. Италианският специалист се надяваше да има Пато в редиците си, като повечето футболни прогнози сочеха, че това ще се случи, но в крайна сметка всичко пропадна.

ПСЖ, който отскоро е с нов катарски собственик и с „бездънна” каса за нови попълнения, предложи на Милан 35 млн. евро за бразилеца. Тази сума трябваше да се използва за привличането на изпадналия в немилост в Ман Сити аржентински стрелец Тевес.

Бъдещето на Карлос Тевес става все по-неясно след пропадналия трансфер при „росонерите”. Интерес към играча проявява друг италиански тим, а именно Интер, и предстои да се разбере дали Тевес ще играе скоро на „Джузепе Меаца”.

Карло Анчелоти не се е отчаял и се говори, че вече е насочил вниманието си към голмайстора на бразилския Интернасионал Леандро Дамиао. Заделените 35 млн. евро за Пато вероятно ще са достатъчни за покупката на Дамиао.

ПСЖ постигна великолепни футболни резултати през есента и е водач във временното класиране в Лига 1 с аванс от три точки пред Монпелие. С идването на Анчелоти, парижани едва ли биха се задоволили с нещо по-малко от титлата през настоящия сезон.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...