10 най-чести грешки при пътуване в чужбина

Здравейте, решихме, че ще е полезно да Ви представим една компилация, изготвена от CNN за грешките, които несъмнено доста често правим при пътуване в чужбина. Ето първите 10:

1. Презапасяване с дрехи
Всеки се сблъсква с ужаса да отвори гардероба и да започне да се чуди какво да вземе със себе си за пътуването. Ще е полезно да знаете за следващото стягане а багаж, че според едно скорошно проучване на Travelodge, две трети от туристите обикновено се връщат от пътуване с най-малко шест не носени тоалети.

2. Подминавате това, което сте си харесали.
Често се случва докато се разхождате в чужбина да загледате нещо интересно (сувенир, интересен сладкиш или друго), но си казвате ” на друго място ще го взема, може и на по-добра цена да го намеря”. Ако сега не го вземете това ще ви преследва доста дълго време. Когато видите нещо, което искате, просто си го вземете!

3. Не сте помислили за телефонните сметки.
На трето място CNN поставят невниманието ни по отношение на разговорите в роуминг. Несъмнено тази точка от списъка ще Ви отпадне ако използвате предплатена сим карта SIMpatik.

4. Доверявате се на сляпо на описанието: “в близост до центъра на града”.
“Близо до центъра на града” е като стих от Библията – отворен за широко тълкуване.
Съвета е прост: ако разходите Ви за прибиране до хотела (билети за градски транспорт, такси или др.) се изравняват с цената на по-скъпата нощувка, в наистина централен хотел – ами по-добре си запазете именно този хотел.

5. Използвате “супер изгоден” трансфер от летището
Да, има вариант да получите добра цена за трансфер от летището до Вашия хотел, но изпускате един важен момент – не се знае кой поред хотел ще бъде именно Вашия. Не си губете ценното време, за да чакате абсолютно всички, закупили си “супер трансфера” да бъдат оставени по хотелите и да дойде Вашия ред. Просто организирайте своето бягство от летището, без да зависите от други.

6. Забравили сте да затегнете капачката
Онези малки сладки и удобни шишенца с шампоан и балсам, всеки си ги взима на тръгване от хотела. Не пропускайте, обаче да се уверите, че капачката е добре завита! Глицерин, пяна и кой знае още какво не е много приятна гледка в чантата с всичките Ви вещи на края на пътуването.

7. Мислите си, че знаете кой е най-подходящия момент да си купите билет
Гадаенето на кафе и хвърляне на боб няма да помогнат. Според Travelers Today, оптималното време за евтин билет е 21 и 34 дни преди вътрешни и международни полети, съответно.
Но анализ от CheapAir.com през 2012г. заключи, че средно най-евтините цени на билети са намерени 49 дни преди полета.
Междувременно учени от Texas A & M University просто констатирали, че събота и неделя са най-подходящи за намиране на намаление в цената.
Златното правило ли търсите? Не е златно – билетите са най-евтините, когато те са най-евтините.

8. Пазарите се на всяка сергия и във всеки магазин
Да, има места където “пазарлъка” си е част от сделката, но наистина ли трябва да вбесявате местните, за да си докарате 20-50 цента отстъпка от вещ ,която най-вероятно ще прекара остатъка от живота си в някой килер?

9. Не сте обменили местна валута
Безсмислено е да се обяснява грешката в този случай.

10. Подценили сте летище “Heathrow”
Решавате да пристигнете по-малко и от два часа преди полета – успех! представете си един кошмар от хиляди хора, с багаж, огромни опашки за проверки и някъде там в дъното е изхода за Вашия самолет. Не подценявайте това огромно летище, бедете разумни.

simpatik.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...