Тенис: Димитров отпадна от Мастърса в Монреал

Българската тенис ракета номер едно при мъжете Григор Димитров загуби двубоя срещу Марсел Гранойерс от първи кръг на престижния тенис турнир в Канада.

Гришо бе надигран с 4-6 4-6 от намиращият се под номер 36 в световната ранглиста испанец и трябваше да напусне големият турнир от сериите Мастърс още в самото начало. За българинът това е втора загуба от общо два изиграни мача срещу Гранойерс.

Основната причина за слабите тенис резултати и поражението на Димитров бе липсата на концентрация и психика във  възловите моменти от двубоя, както и невъзможността да направи пробив в подаването на своя опонент.

Хасковлията започна много силно мача срещу испанеца, като спечели своя сервис гейм и дори водеше с 0-40 по време на подаването на опонент си, но така и не стигна до пробив.

При 2-2 Гранойерс успя да пробие сервис гейма на Гришо, но българинът веднага върна пробива още в следващия гейм за 3-3. Последва нов пробив в подаването на Димитров, а до края на сета нямаше изненади и той заслужено бе спечелен от световния номер 36.

В началото на втората част хасковлията отново имаше шанс да направи пробив в сервиса на своя противник, но той отново пропусна тази възможност.

При 3-4, Гришо можеше да спечели подаването на Гранойерс, след като водеше с 40-0, но и този път късмета му изневери. При 4-4 испанецът стигна до пробив след двойна грешка на Димитров.

Той спечели без проблеми последвалия сервис гейм и след час и 20 минути игра на кортовете в Монреал си тръгна със заслужена победа, макар повечето тенис залагания да сочеха Гришо за фаворит.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...