Хенри: Суарез няма да ходи никъде (Футбол)

Американският собственик на Ливърпул Джон Хенри настоява, че нападателят Луис Суарез ще остане на „Анфийлд” и след края на летния трансферен прозорец.

Хенри твърди, че ще продължи да отказва офертите за услугите на 26-годишният уругвайски национал, отправени от техните конкурентни клубове, след като има амбиции да класира „червените” за Шампионска лига през този сезон.

Двете оферти на Арсенал за Суарез бяха отхвърлени от ръководството на „мърсисайдци” като последната, възлизаща на 40 милиона паунда, дори покриваше клаузата по освобождаването, заложена в договора на играча.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс, който на няколко пъти заложи на уругвайския нападател, въпреки спорните му изказвания, сега го обвини в „тотално неуважение” към клуба и му нареди да тренира отделно от първият отбор.

По този повод Хенри заяви пред репортерите на острова:
„Ние няма да продаваме Луис Суарез. За всички топ клубове е много важно да не продават своите звезди на техните конкуренти за титлата.”
„Това важи с особена сила за Ливърпул, защото ние не участваме в евро турнирите през тази година и от известно време не сме играли в Шампионска лига.”
„Да продаваме най-добрите си играчи на нашите преки опоненти е просто немислимо. Този клуб трябва да играе в Европа и по специално в Шампионска лига, защото това заслужава отбор от такава величина.”

Очаквайте още актуални новини и футбол промоции за големите европейски първенства.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...