Дел Боске: Нещата стават все по-трудни за Испания (Футбол)

Националният селекционер на световните и европейски футболни шампиони Висенте Дел Боске заяви, че тимът постоянно изпитва трудности в опита си да поддържа наложеното високо ниво.
61-годишният испански стратег признава, че неговият звезден отбор изпитва сериозни затруднения да поддържа своята невероятна форма от последните няколко години благодарение, на която успяха да спечелят Световната купа по футбол през 2010, както и две последователни Европейски първенства – през 2008 и 2012 година.

Дел Боске обаче съзнава, че неговите възпитаници не трябва да губят своята увереност и желание за трофеи, ако искат да продължат страхотната си победна серия. Повечето футбол прогнози отново им предричат големи успехи на предстоящото Световно първенство в Бразилия.

По този повод, той разри на официалният сайт на ФИФА:
„Рабира се, че става все по-трудно и по-трудно. Всички наши съперници вече добре ни познават и знаят всичко за нашата игрова схема.”
„Най-важното нещо е, че ние вярваме в това, което правим и нашите играчи са достатъчно търпеливи за да пробият всяка една защитна формация. Ние не можем да си въобразяваме, че ще спечелим всеки един мач в първите десет минути.”

Относно бъдещите си професионални планове, Дел Боске разкри още:
„В момента съм на 61 и имам малко повече от година до изтичането на договора ми с националния отбор. Ще бъде много трудно да поема някой друг клуб след това, тъйкато не виждам себе си треньор и на 70.”

Очкавайте още актулани футболни новини от големите евопейски първенства и информация за промоции на спорт в САЩ.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...