Как да намалим ежедневните си разходи

На всеки се е случвало в края на месеца, когато си погледне портфейла или баланса по сметката с изненада да установи, че е похарчил повече пари от очакваното. Предлагаме ви няколко прости съвета, които да повлияят за намаляване на излишните дневни разходи.

Правете си кафе вкъщи. Въпреки че може да сте голям фен на латето от близката кафетерия, този малък дневен разход „натежава” на портфейла ви с течение на времето. Естествено, това не означава, че трябва да се откажете съвсем от купуването на кафе, просто го ограничете.

Носете си обяд поне веднъж седмично. Ако имате специално обособено място за хапване в офиса, това ще е и една добра възможност да си говорите с колегите ви в неформална обстановка. Намерете вашия баланс между това да похапвате навън и да обядвате в офиса.

Избягвайте таксите от банкомати. Внимавайте какви са таксите, които вашата банка взима при теглене от различни банкомати и картови разплащания. Ползвайте банкомати, които са свободни от такса (в повечето случаи картата и банкоматът трябва да са на една банка).

Проверявайте цената на няколко места преди да си купите нещо скъпо. Ако пък можете да чакате, следете движението на цената на продукта, който сте си харесали и след това го купете на най-ниската възможна стойност.

Избягвайте импулсивното пазаруване. Опитайте се да си създадете навика да не пазарувате първосигнално. Много от нещата, които си купувате след известно време се оказват напълно непотребни или не бихте ги купили, ако ги видите след два дни например.

biolife.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...