Алегри: Милан трябва да подобри представянето си в Шампионска лига

„Росонерите” си осигуриха място във фазата на елиминациите в най-комерсиалният европейски клубен футболен турнир, но техния треньор Масимилиано Алегри смята, че има какво още да се подобри в играта на отбора.

45-годишният италиански стратег заяви, че Милан трябва да повиши нивото си на игра, ако иска да достигне далеч в Шампионска лига.
Италианският гранд успя да запише убедителна победа с 3:1 над Андерлехт в Брюксел и по този начин да си осигури поне второто място в група С, но Алегри определено не остана доволен от представянето на своя тим.

Той заяви пред журналистите в белгийската столица:
„Ние трябва да подобрим играта си, особено на европейската сцена, важното е, че играем с правилната нагласа. Понякога е нужно просто да запазиш самоубладание.”
„Например, когато играхме 11 срещу 10, ние просто трябваше изчакаме правилният момент да атакуваме отново, а не напълно да спрем да нападаме.”
„Класирането за следващата фаза на турнира е просто награда за услията, положени от играчите, защото те наистина го заслужават. Ние постигнахме нашата първа цел за сезона, а имаме още един мач от груповата фаза.”
„Футболисите се справиха отлично.”

Милан ги очаква тежък сблъсък в края на седмицата, след като те посрещат шампионите Ювентус у дома в мач от Серия А. Очаква се двата отбора да предложат зрелищен футбол на живо от „Сан Сиро” в неделя вечер.

Трудно е да се дадя ясна прогноза за мачове от този ранг, където играят два от най-големите отбори в италианския шампионат.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...