Тенис: Димитров започна с победа над Янг в Банкок

Българската тенис ракета номер едно при мъжете Григор Димитров стартира успешно участието си на турнира в Банкок, след като се наложи над Цунг-Хуа Янг в първи кръг.

Гришо показа отлични тенис резултати и успя да победи представителя на Тайван с 6-3 3-6 7-6(7), в един много успорван двубой, който срещна двамата бивши номер едно в световната ранглиста при юношите.

По този начин хасковлията сложи край на лошата серия от четири поредни загуби, вземайки своята първа победа от Олимпийските игри в Лондон насам.

Димитров и Янг са съперници още от младежките години на двамата тенесисти, когато спореха за първото място в световната ранглиста при юношите. Битка завършила отново с успех за българина.

Мачът започна много добре за Гришо, който демонстрира страхотни умения както при изпълнението на сервис, така и по време на разиграванията.

Той успя да направи пробив в подаването на Янг при 4-3, а в следващия гейм сервисът му бе безупречен и така затвори сета при резултат 6-3 в негова полза.

Във втората част обаче ситуацията коренно се промени и тайванецът бе този, който диктуваше нещата на корта, като грешките на хасковлията значително се увеличиха.

Това позволи на Янг да спечели без особени трудности сета при резултат 6-3 и така победителят от тази среща трябваше да се решава в заключителната трета част.

Тя протече без особени изненади, като никой от двамата тенесисти не успя да пробие сервиса на своя опонент и така се стигна до тайбрек.

В него представителят на Тайван поведе с 3:0, но Гришо успя да изравни, след двойна грешка на Янг. Противникът на българина пръв достигна до мачбол, но той бе хладнокръвно отразен от Димитров.

Хасковлията също достигна до мачбол и след отличен бекхенд уинър се поздрави с победата, след 120 минути игра на кортовете в Банкок.

Повечето спортни залагания предвиждат успех за българина и във втори кръг на престижния турнир.
 
Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...