Футбол: Азар имал примамлива оферта от Тотнъм

Новото попълнение в състава на Челси Еден Азар разкри, че е можел да премине на „Уайт Харт Лейн”, ако „шпорите” са се класирали за участие в Шампионска лига.

21-годишният белгийски национал се присъедини към тима на „сините” от френския гранд Лил през летния трансферен прозорец, но основната причина да избере тях пред Тотнъм е било възможността да играе в най-комерсиалният евро турнир.

По този повод Азар разкри пред реномираното френско издание за футболни новини „France Football”:
„Вярно е, че офертата на Тотнъм ме изкуши, защото те са млад отбор, който в един определен момент бе на трето място във Висшата лига.”
„За съжаление краят на сезона не бе така благоприятен за тях. Те не успяха да си извоюват право на участие в Шампионска лига, което определи и крайното ми решение.”
Челси спечелиха ценния трофей от най-комерсиалният евро турнир, което коства и мястото на „шпорите” в него през този сезон, като във връзка с това Азар допълни:
„Вероятно никой не бе фен на играта на Челси през изминалия сезон.”
„От ръководството на ‘сините’ обаче ме увериха, че ще привлекът класни играчи, с които да мога да играя добър футбол. Марко Марин, Оскар и аз, ние всички обичаме да чувстваме топката в краката си. Такива са и Хуан Мата и Рамирес.”
„Титлата от Шампионска лига и класирането за надпреварата през следващия сезон допринесоха много за моя избор.”

Повечето футбол прогнози отново сочат Челси като един от основните претенденти за спечелването на престижния евро турнир и през този сезон.

Ге
орги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...