ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми сънародници!

Честит Ден на Независимостта на Р България. На 22 септември 1908 година се затвърждават всички усилия на борците за свобода чрез обявяването на Манифест към българския народ. На този ден България показва пред целия свят, че нейните граждани са силна и можеща нация. Историческият успех е постигнат с общите усилия на българските политици сред които и са бесарабските българи като Александър Малинов и генерал Данаил Николаев.

През годините на независимостта, благодарение на усилията на много българи, нашата Прародина успява да положи фундамент за икономическо, културно и духовно развитие. Не веднъж българинът е изпитвал моменти на гордост за постигнати нови върхове в  науката, образованието и спорта. Всички постижения са резултат на упорития труд и вярата в доброто.

Въпросът за независимостта е винаги актуален. Ако преди години ставаше дума за независими територии, то днес говорим за икономическа и политическа независимост, която все по-трудно може да бъде постигната в глобализиращия се свят. Въпреки това, за България е необходимо винаги да бъде нащрек и да отстоява националните си интереси.

Скъпи сънародници, от името на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ приемете най-искрените ми пожелания за здраве, благополучие и късмет. Нека достойните постижения на нашите предци бъдат подкрепа на  вашите усилия и труд, насочени към развитие на силна и богата държава.

С уважение,
Юрий Граматик

Президент на
Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна“

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...