Тенис: Димитров отпадна от турнира в Синсинати

Българският тенесист Григор Димитров трябваше да напусне турнира от сериите Мастърс в Синсинати още в първи кръг на квалификациите, след като бе надигран от Раджийв Рам.

Гришо не можа да преодолее значително по-нетитулования си съперник, който се намира на 98-мо място в световната ранглиста и бе победен с  6-7(5) 6-7(3).

Мачът не започна по най-добрият начин за българинът, който допусна пробив в подаването си още в първия гейм не можа да покаже добрите тенис резултати от предходните няколко седмици. Въпреки това той поправи грешката си мигновенно и проби сервиса на Рам.

Димитров не се представи добре в моментите, когато трябваше да посреща подаването на своя опонент, но за разлика от това бе безупречен в изпълнението на сервис. Така се стигна до тайбрек, в който по-хладнокръвен се оказа американецът и заслужено спечели първия сет.

Втората част отново премина без особени изненади, като и двамата сервиращи спечелиха своите подавания. Отново се стигна до решителен тайбрек. В него бяха реализирани пет поредни минипробива, след които в крайна сметка Рам поведе с 4-3.

В този момент американецът успя да задържи подаването си, а до края на срещата не допусна нито една грешка и се поздрави с победата.

За хасковлията това бе трета поредна загуба от Рам от общо три изиграни срещи между двамата, като следващият турнир, на който Димитров е заявил участие е в Уинстън Салем, след седмица. Повечето спортни залагания предвиждат успех за българина в предстоящата надпревара.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...