Димитров отпадна в първи кръг след по-малко от час игра

Българската ракета номер едно при мъжете Григор Димитров допусна тежко поражение от преминалия през квалификациите Игор Сайслинг.

20-годишният българин бе надигран от поставения под номер 148 в света Сайслинг със 6-2 6-2 за точно 53 минути игра и така приключи участието си на тенис турнира в Мец още в първи кръг.

Гришо стартира много добре и спечели безпроблемно първия гейм, като в следващия дори имаше две възможности за пробив в подаването на 24-годишния холандец.
Опонентът на Димитров освен, че успя да спечели своя сервис гейм, но записа и още четири поредни в своята сметка. При 5-1, хасковлията успя да сложи край на победната серия на Сайслинг за 5-2, но още в следващия гейм холандецът не срещна никакви трудности за да затвори сета и да поведе с 1-0.

Намиращият се с 94 позиции по-назад в световната ранглиста Сайслинг набързо дръпна с 2-0, след пробив във втората част. Последва още един пробив в сметката на холандеца, а при 5-2 той вече сервираше за спечелването на мача.

Съперникът на Гришо затвори решаващия гейм на нула и така принуди младата надежда на българския тенис да си тръгне с наведена глава от кортовете в Метц, след по-малко от час игра.

Димитров трябваше да защити своите 80 точки от спечелването на чалънджъра в Банкок през изминалата година, което означава, че той ще отстъпи с няколко позиции назад в световната ранглиста от началото на следващата седмица.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...