ТЕЛЕВИЗИЯ ТУРИЗЪМ – TVT – СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

АКЦЕНТИ И АНОТАЦИИ НА ФИЛМИ ОТ ПРОГРАМАТА НА TVT – 2 – 8 юли 2012 г.

ПРЕМИЕРИ:

Черни ОсъмЧерни Осъм (образователен филм за селски туризъм)
– премиера по TVT в събота, 7 юли, от 14:00 ч. и от 20:00 ч.

Към едно изключително самобитно и красиво място в диплите на Балкана води новият филм на Телевизия Туризъм. То е на около 190 км. От София и ритъмът тук е различен. По-лесно е да погледнеш към миналото в такава динамика на случващото се около теб. Това е село Черни Осъм. В България селищата носят имена на забележителни личности. Или на уникални местности и събития, значими за хората там. А има и такива, които са кръстени на реките, протичащи през тях. Та така е и с Черни Осъм. Черна ли е реката, та и селото е назовано „черно”?… Истории за планината и за стремежа на човека да запечата природата, и малко романтика… Какво друго интересно има в този Троянски Балкан ще научите, гледайки документалният филм „Черни Осъм” само по Телевизия Туризъм.

град Трапезица

Забравеният град Трапезица (образователен филм за културно-исторически туризъм) – премиера по ТVТ в неделя, 8 юли, от 14:00 ч. и от 20:00 ч.

Славна и загадъчна е историята на хълма Трапезица. Това е един от трите укрепени хълма на Велико Търново, зад чийто стени по време на Втората българска държава са живели най-важните хора в царството. Зад неговите крепостни стени се е решавало настоящето и бъдещето на България десетилетия наред. История, останала затрупана за векове под пластове пръст и много растителност…
Но днес Трапезица се подготвя за своеобразното си  възкръсване… Там текат усилени археологически разкопки и консервационни дейности. Ще възвърне величието си Трапезица, както го е направил в ново време Царевец, ще разберете гледайки документалния филм  „Забравеният град Трапезица”. Само по Телевизия Туризъм.

Следите на легендитеФилм на месец юли по TVT
Следите на легендите  (образователен филм за културно-исторически морски туризъм) – всяка събота през юли от 16:00 и от 20:00 ч. само по TVT

Във времената, когато боговете живеели заедно с хората, Язон бил пратен да търси Златното руно… През 1973-та година един инжинер открива край брега на българското северно Черноморие доказателство. То показва колко на север са могли да достигнат преди четири хилядолетия егейските мореплаватели… Какво още свързва тези две истории – това разказва филмът „По следите на легендите” на Телевизия Туризъм от поредицата за културно-исторически морски туризъм. Но в него не е пропусната и природата на Северния бряг, чиито настръхнали скали около нос Калиакра, Яйлата и Камен бряг крият толкова тайни. И които Черно море дълбае от векове, без да успее да заличи следите, останли от нашите древни предшественици. А може би не е и искало да го направи. Един филм за легендите и смисъла на всяко пътешествие. Тук  истинското съкровище не е Златното руно, а невероятната прелест на този привидно безплоден и суров бряг, който покорява със своята първична хубост.
Филмът е носител на голямата награда от фестивала за туристически филм „На източния бряг на Европа” във Велико Търново.
Гледайте „По следите на легендите” всяка събота от 16:00 и от 22:00 ч. през месец юли в рубриката „Филм на месеца” само по Телевизия Туризъм.

Информация на TVT

see.bg

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...