ТЕЛЕВИЗИЯ ТУРИЗЪМ – АКЦЕНТИ И АНОТАЦИИ НА ФИЛМИ ОТ ПРОГРАМАТА НА TVT

В диплите на Балкана и към един от възрожденските бисери на българите води новият филм на Телевизия Туризъм „Облогът”. Историята е колкото стара, толкова и интересна, толкова и мъжка. Главни герои в нея са двама майстори, които заради един облог – кой от двамата е по-добър – оставят като наследство едни от най-изумителните дърворезбовани тавани в страната ни.

ПРЕМИЕРИ:

Облогът (образователен филм за културно-исторически туризъм)
премиера по ТVТ в събота, 14 юли, от 14:00 и от 20:00 ч.
 
В диплите на Балкана и към един от възрожденските бисери на българите води новият филм на Телевизия Туризъм „Облогът”. Историята е колкото стара, толкова и интересна, толкова и мъжка. Главни герои в нея са двама майстори, които заради един облог – кой от двамата е по-добър – оставят като наследство едни от най-изумителните дърворезбовани тавани в страната ни. Заради това традиционно българско изкуство в днешния град Трявна е основан и музеят на дърворезбарството. А сътворените от двамата майстори слънца още греят от таваните на тревненските къщи… Какво още е запазило времето от Алтън („Златна”) Трявна, гледайте само във филма „Облогът”, по Телевизия Туризъм.

Облогът (образователен филм за културно-исторически туризъм)


Белинташ (образователен филм за културно-исторически туризъм)
премиера по ТVТ в неделя, 15 юли, от 14:00 и от 20:00 ч.
 
Кам едно от знаковите оброчни места още от тракийско време отвежда новият филм на Телевизия Туризъм „Белинташ” от  поредицата за културно-исторически туризъм. По щастлива случайност един посланик от древността ни е дал ключ за проникване в хилядолетните тайни на това мистично място. Това е сребърният образ на Сабазий… Но кой е той?… За стария тракийски бог ли става дума?… След намирането на тайнствена плочка с неговия лик, тръгваме по пътя на един тракийски култ… За да открием Свещения лес на бесите…  Гледайте филма „Белинташ” само по Телевизия Туризъм.

Белинташ (образователен филм за културно-исторически туризъм)


Филм на месец юли по TVT

Следите на легендите (образователен филм за културно-исторически морски туризъм)
всяка събота през юли от 16:00 и от 20:00 ч. само по TVT

Следите на легендите  (образователен филм за културно-исторически морски туризъм) 

Във времената, когато боговете живеели заедно с хората, Язон бил пратен да търси Златното руно… През 1973-та година един инжинер открива край брега на българското северно Черноморие доказателство. То показва колко на север са могли да достигнат преди четири хилядолетия егейските мореплаватели… Какво още свързва тези две истории – това разказва филмът „По следите на легендите” на Телевизия Туризъм от поредицата за културно-исторически морски туризъм. Но в него не е пропусната и природата на Северния бряг, чиито настръхнали скали около нос Калиакра, Яйлата и Камен бряг крият толкова тайни. И които Черно море дълбае от векове, без да успее да заличи следите, останли от нашите древни предшественици. А може би не е и искало да го направи. Един филм за легендите и смисъла на всяко пътешествие. Тук  истинското съкровище не е Златното руно, а невероятната прелест на този привидно безплоден и суров бряг, който покорява със своята първична хубост.
Филмът е носител на голямата награда от фестивала за туристически филм „На източния бряг на Европа” във Велико Търново.
Гледайте „По следите на легендите” всяка събота от 16:00 и от 22:00 ч. през месец юли в рубриката „Филм на месеца” само по Телевизия Туризъм.


ПРЕПОРЪЧАНО:

Магията на Зелениковец (образователен филм за еко туризъм, природен маршрут)
само по ТVТ в седмицата от 9 до 15 юли:
вторник от 16:00 ч.; сряда от 10:00 ч.; четвъртък от 23:00 ч.; събота от 15:00 ч.

За един изключително красив маршрут сред природата на Троянския Балкан разказва филмът на Зорница Стойкова „Магията на Зелениковец” от поредицата на ТВТ за еко туризъм. Как да стигнем до планинския Зелениковски манастир и какви легенди можем да научим, докато пътешестваме към него – тези две теми са в основата на филма. Манастирите на България са пръснати из родина като кехлибарени зърна от молитвена броеница. Едни са по-едри и привличат веднага погледа на търсещия. Но други са мънички и е по-трудно да ги откриеш. Точно такъв е и Зелениковският манастир и точно затова филмът на Телевизия Туризъм е ценен за истинския турист пътешественик, любител на природата, но и поклонник на богатата ни история.  Сигурно е, че ще научите нещо ново за този красив край на България, гледайкие филма „Магията на Зелениковец” само по Телевизия Туризъм.

Магията на Зелениковец (образователен филм за еко туризъм, природен маршрут)

Информация на TVT

see.bg

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...