Футбол: Гигс става капитан на „трите лъва”

Халфът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс, който е един от най-опитните играчи в отбора на Великобритания за Олимпийските игри, ще сложи капитанската лента.

38-годишният полузащитник на „Червените дяволи” бе провъзгласен за капитан на футболния отбор на Великобритания за Олимпийските игри в Лондон през това лято.

Роденият в Уелс футболист е един от малкото играчи на Великобритания с богат опит, като от него ще се очаква да поведе младия и класен състав на „трите лъва” към олимпийско злато.

За своите 21 години в тима на Юнайтед, Гигс е спечелил 12 титли във Висшата лига, четири трофея от ФА Къп и два от Шампионска лига.

Въпреки това, той не успя да помогне на Уелс да се класира за финали на голям международен турнир и това ще е неговото първо участие в състезание от подобен калибър.

По-повод на своето участие в Олимпийските игри, самият Гигс заяви в последните футболни новини от острова:

„Очевидно имам опит и като капитан на отбора се надявам да успея да предам този опит на по-младите играчи.”

Футболният отбор на Великобритания не е взимал участие на Олимпийски игри от 1960 година, когато Олимпиадата се провежда в Италия.

„Трите лъва” попаднаха в група А, къде ще премерят сили с отборите на Сенегал, Уругвай и ЮАР. Те са фаворит за излизане от групите, според много залагания в bet365 за Олимпиадата в Лондон.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...