Чикагският консул Лила Георгиева си заминава за България

Лила Георгиева работи в Министерство на външните работи от 2005 година в дирекция “Консулски отношения”. Преди това завършва СУ “Св. Климент Охридски” като бакалавър – специалност “Политология” и магистратура в “Международни политически отношения и сигурност”. Има семестриално завършена магистратура от Католическия университет в Лисабон по “Политически науки”. Говори добре английски, френски, португалски и руски език. От 17 юли 2009 година е консул в генералното консулство на Република България в Чикаго.

Г-жа Георгиева благодари на представители на българската общностВ началото на своето назначаване Лила Георгиева бе обект на голям интерес от страна на българските медии. Може би, това бе причината за нейната пасивност по отношение на медийни изяви през последните две години. По време на своя мандат г-жа Георгиева демонстрира професионално отношение към работата си и взе активно участие в обществения живот на българите в Чикаго.

Напомняме, че през февруари месец тази година почина бащата на Лила Георгиева – известният български актьор Ангел Георгиев – Ачо, който е участвал в десетки постановки, игрални и телевизионни филми.
В края на дипломатическия си мандат Лила Георгиева изпрати благодарствено писмо до представители на българската общност в Чикаго, в което се казва:
“Благодаря Ви, че ми позволихте да работя за Вас, да отстояваме заедно правата и интересите Ви, да положим основите за реализирането на целите и идеите на българската общност  в Чикаго!
Искам да знаете, че се гордея с всеки един от Вас, с изключителните успехи , които сте постигнали и вярвам, че най-доброто тепърва предстои! Благодаря за взаимното уважение, доверие и приятелство! Искам да знаете, че в  мое лице българската  общност в Чикаго ще има пламенен и активен застъпник, където и да съм по света!
Още веднъж Ви благодаря, желая Ви на добър час и се надявам, че скоро отново ще се видим!”

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...