Телевизия Туризъм – България

АКЦЕНТИ И АНОТАЦИИ НА ФИЛМИ ОТ ПРОГРАМАТА
30 юли – 5 август 2012 г.

Троян, БългарияСкици от Троян (образователен филм за семеен туризъм) – премиера по ТVТ в събота от 14:00 ч. и от 21:00 ч.

Към един от най-колоритните и с обаятелна атмосфера възрожденски градове отвежда новият филм на Телевизия Туризъм от поредицата за семейни пътешествия. Скрит под върхарите на Централния Балкан, Троян пази много истории и именно около тях се завърта разказът на автора Зорница Стойкова. Градът дълго се реди по бреговете на река Бели Осъм. Ту прескача от едната страна, ту от другата. Създаден сякаш, за да разбуди интереса на откривателя… Той остава открит за този, който търси, не за да намери непременно, а заради красотата на самото търсене. И ако му позволиш, градът остава в сърцето ти, като дъх на пролетен дрян, като песен на бърдуче…
Гледайте филма „Скици от Троян” само по Телевизия Туризъм.

Голяма Желязна, БългарияГоляма Желязна (образователен филм за селски туризъм) – премиера по ТVТ в неделя от 14:00 и от 21:00 ч.

Още едно малко познато, но и същевременно гостоприемно и уютно типично по български село посещава камерата на Телевизия Туризъм в новия документален филм „Голяма Желязна”. Това село се е пръснало на едно от най-чистите и красиви места в полите на планината, която древните наричали Хемус. Току си мислиш, че си напуснал някоя махала, и се озовеш в друга. И ето, че тук ни посреща приказка!… Тя разказва за времената, когато змейове живеели в пещерите и вземали най-личните моми за невести… Какво още е запечатала камерата, гледайте само във филма „Голяма Желязна” по Телевизия Туризъм.

Балчик БългарияФилм на месец август по TVT

Един град с много имена и една тъжна история (образователен филм за културно-исторически морски туризъм)
 
За един от най-красивите ни черноморски градове и неговата богата история разказва документалният филм на Телевизия Туризъм от поредицата за културно-исторически морски туризъм. „Балчик! Сребристия склон! Наименованието наистина е много сполучливо. Скалите са с цвят на сребриста пепел. Вълшебни картини… Морето е тайнствено, ту забулено в мъгла, ту блестящо, но винаги неспокойно и винаги сияещо…” Филмът умело вплита разказа от първо лице на актьора Веселин Ранков, роден в Балчик, със сюжета тъкмо Балчик да бъде избран от румънската кралица Мария в началото на ХХ век за място на лятната й резиденция. И днес обиколката на двореца и градините е като тайнствено приключение. Това вълшебно място, оставя безмълвни много от гостите си – с красота и очарование и с иронията на съдбата… Съдба, която след повече от петнадесет години проектиране, озеленяване и строителство дава на кралица Мария само около година време да живее в мечтата си…
Гледайте филма „Един град с много имена и една тъжна история” всяка събота от 16:00 и от 22:00 ч. през месец август в рубриката „Филм на месеца” само по Телевизия Туризъм.

Информация на TVT
see.bg

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...