НЕЗАВИСИМИТЕ ФИЛМИ НА РЕЖИСЬОРА ЯСЕН ГРИГОРОВ СА НОВИТЕ ПРЕМИЕРИ В NETCINEMA.BG

От 1 юни в сайта NETCINEMA.BG тръгват премиерно два филма на режисьора Ясен Григоров – „Дървеното езеро” и „Малък-голям”. Те са реализирани като „независими” филми, без държавна субсидия, благодарение на усилията и ентусиазма на Ясен и неговия екип. И двата филма са в така наречения стил „мокюментари” – игрални филми, които изглеждат като документални.

„Малък-голям” беше представен миналата година в състезателната програма на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза” във Варна и получи Наградата на критиката. „Малък-голям” е музикален филм, смесващ несъвместими стилове на фона на живия разговор между членовете на разпаднала се трашметъл група. Звездата Деси Слава преплита историята си с тази на трашърите, разкривайки връзката си с член на групата. Във филма участват и Група X, Melekh, Sisters of Radomir, Past Redemption, Boris Red, Jasmine Whale, Гергана и Румен Маказчиеви, Дует Дворжак, 17.XII.

„Малък-голям” е музикален филм

„Дървеното езеро” (2009 г.) е дебютният филм на Ясен Григоров, който също е селектиран за фестивала „Златна роза”. В него един кастинг режисьор търси „нова звезда” като задава на кандитатите трудни и неочаквани въпроси, предизвиква ги и им поставя капани.

Сайтът NETCINEMA.BG е единствената възможност за тези независими филми, които нямат достъп до ограничените пазари на кино и видео разпространение, да стигнат до българската публика у нас и в чужбина.

Мила Войникова
Miramar Film

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...