БОГОРОДИЦЕ, ИЗГОНИ ЧЕРНИТЕ РАСА СЪС ЗЛАТНИ ПАГОНИ!

Изгони ги, Богородице, от България ги изгони и от Русия, с една и съща тояга ги изгони, тъй както вината им е една и съща, и семката!

Владо Трифонов


Когато излязоха досиетата на 11 агенти на Държавна сигурност от общо 15-членният състав на Светия синод, аз, верен на своя оптимизъм, че човек е способен да се променя към добро, зачаках доносниците с калимявки да поискат от енорияшите си извинение, задето са ги следили, донасяли, предавали и мамили.  

Останах си с чакането. Не само не се извиниха, но се обидиха, че ги наричат агенти. Сливенският митрополит Йоаникий с агентурното име „Кирилиевич” дори обяви, че докато не видел черно на бяло, не можел да даде отговор дали е бил агент. Моралът тъй го изисквал.

Моралът – любимата им думичка! Когато тя не сработи, на помощ идва  Христос. С неговото име в уста и с един ръждив пирон от Христовия кръст за повече убедителност поповете направиха тъй, че да отвратят всичко читаво от българската православна църква. Останаха най-изпадналите и простовати българи; онези, които в отчаянието си са готови да повярват на всеки мошеник, който им подаде нафора.

Путин и Кирил

Агент Кирилиевич обясни, че бил близко до Държавна сигурност, защото по онова време имало… – борба за мир. „Съвестта ми е абсолютно спокойна”, осуква го борецът за мир и през ум не му минава да се покае, че е служил на сатаната. (Сатана, сатана, ама как иначе се става митрополит!)

“Не се вслушвайте в това, което се говори, което се пише, което иска да унижи духовното началство”, продължава да нарежда Кирилиевич. Иска му се да го разпознават като духовен началник; повярвал си е, че става за такъв.

Един събрат по тайни служби на нашия „Кирилиевич”, партиархът на Руската православна църква Кирил Гундяев от Пето Управление на КГБ, с агентурно име „Михайлов”, също говори за духовност. И също не ще да се покае. Напротив, заяви пред студенти от московския държавен университет, че срещата на духовенството с представители на КГБ бил нравствено безразличен факт. Разбирай, че слугуването на КГБ нито влияе на морала, нито му вреди. Колко трябва да са ти промили мозъка, за да изречеш подобна глупост!

Тези дни същият Кирил Гундяев-Михайлов ни беше на гости, за да сподели своето виждане за културната и духовната близост между България и Русия. Срещна се с президента Плевнелиев и министър-председателя Борисов, размениха скъпи подаръци и благопожелания.  Сега вече няма как да не бъдат споменати жертвите на комунизма – рекох си. Та нали президентът беше този, който пророни сълзи в реч за пострадалите от комунистическия режим! Нали министър-председателят беше този, който призова репресираните да разказват как са били преследвани от комунистите! Нали той каза, че да дадат хора на прасетата да ги ядат в Скравена и други лагери е нормално за комунистическата партия и голяма е нейната наглост. Какъв по-подходящ момент двамата да изразят мнението си пред руския патриарх за репресиите на тоталитарната власт в нашите държави и да го призоват да даде пример за покаяние на българските си колеги.

Не било писано.

Вместо това Негово руско Светейшество заръча на нашия премиер да действа със здрава ръка, без да уточни спрямо кого. Спрямо агентите в расо? Спрямо търгашите в православната ни църква? Спрямо фарисеите, които едно проповядват, друго вършат и трето лъжат?

По-късно в храм-паметника „Александър Невски” руският Кирил и българският Максим отслужиха света литургия. И митрополитите бяха там, онези с агентурните имена, нагиздени в пищни одежди, провесили златни кръстове, угоени и самодоволни божии наместници, надянали като бронежилетка символиката на христовата саможертва. Реших, че ето сега е дошъл моментът двамата патриарси да сведат глава и да споменат в молитвата си всички жертви на съветския и българския комунизъм.

Не било писано.
    
Писано беше обаче патриархът-агент Михайлов да получи орден „Св. Цар Борис”, титла доктор хонорис кауза и овчарското куче Троян в добавка. (За къде сме ние, българите, без докторските титли и овчарските кучета, които раздаваме на килограм!)

Междувременно в Москва три момичета от групата Pussy Riot продължават да стоят в затвора. Арестувани са за „хулиганство и групов вандализъм”, след като изпяха пънк-молитва в храма „Христос Спасител” и помолиха Светата Богородица да протестира с тях срещу поповете кагебейци. Патриарх Кирил нарече изпълнението кощунствo и поиска сурово наказание за извършителите, а говорителят на Владимир Путин окачестви постъпката на тийнейджърките като грубо неуважение и агресия по отношение на църквата.

С какво Pussy Riot успяха да вбесят руските църковни и светски власти?  Вероятно с това, че пееха за прогнили вождове и корумпирани проповедници с черни раса и златни пагони.

– Гадост, гадост, гадост. Патриархът вместо да вярва в Путин, по-добре да повярва в Господ – крещяха момичетата, докато охраната ги гонеше из храма.

Всяко чудо за три дни. На третия ден началникът на Руската православна църква Кирил Гундяев от Пето Управление на КГБ, с агентурно име „Михайлов” си тръгна от София за Москва и всички бяха доволни, че височайшата визита е протекла тихо и кротко, без неудобни журналистически въпроси, така както подобава на народи с общи героични страници в историята.

Аз пък пуснах „Богородица,  Дево, Путина прогони” на Pussy Riot  и взех да мечтая за деня, в който някоя наша група ще нахълта в Светия Синод по къси гащи, с маски на главата и ще изпее своя молитва. После ще ги арестуват, после обществеността ще се вдигне в тяхна защита и ще насмете българските черни раса със златни пагони.

Богородица,  Дево, Путина прогони
Путина прогони, Путина прогони

(конец хора)

Черная ряса, золотые погоны
Все прихожане ползут на поклоны
Призрак свободы на небесах
Гей-прайд отправлен в Сибирь в кандалах

Глава КГБ, их главный святой
Ведет протестующих в СИЗО под конвой
Чтобы Святейшего не оскорбить
Женщинам нужно рожать и любить

[Припев:]

Срань, срань, срань Господня
Срань, срань, срань Господня

(Хор)

Богородица, Дево, стань феминисткой
Стань феминисткой, феминисткой стань

(конец хора)

Церковная хвала прогнивших воджей
Крестный ход из черных лимузинов
В школу к тебе собирается проповедник
Иди на урок – принеси ему денег!

Патриарх Гундяй верит в Путина
Лучше бы в Бога, сука, верил
Пояс девы не заменит митингов –
На протестах с нами Приснодева Мария!

(Хор)

Богородица, Дево, Путина прогони
Путина прогони, Путина прогони

(конец хора)

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...