Представяме ви школата „Владимир Димитров – Майстора”, Чикаго

Художествена школа „Владимир Д.-Майстора” започва своята дейност в Чикаго през 2006 г., под ръководството на художничката Кина Бъговска.

Това е школа по изобразително изкуство, която обхваща различни възрастови групи,както за начинаещи, така и за напреднали.Изучават се различни специалности  и техники на изкуството. В процеса на обучението е включено българското народно творчество и художествените традиции.

Изабела /7 г./

Художествените прояви на студиото са свързани преди всичко с историята и културата на България.

Художествена дейност на школата „Владимир Д. – Майстора”:

Май, 2006 – Групова изложба на деца, участвали в конкурса за Васил Левски – БПЦ „Св. София”. Изложбата съпътства Втората световна среща на българските медии в Чикаго, където бяха оповестени от писателя Марко Семов наградите от конкурса.

Май, 2007 – „Палитра от България”- картинна азбука на славянското писмо, изработена от българските деца, Сити хол на Кук Каунти, Мария Папас. Изложбата бе и част от фестивалната програма на Българо- американската асоциация.

Май, 2008 – Участие  на картинната азбука по случай честването на 24 май в българското посолство в Япония, където буквите са заснети и показани от японската телевизия.

Април, 2009 – изложба на картинни букви от славянската азбука, ARC gallery, Chicago.
Ежегодно школата  „Владимир Д.-Майстора” участва в конкурсите на Държавната агенция за българите в чужбина и печели награди.

Отличилите се деца са: 2007 – Ани Русева, 2008 – Кристина Антонова, 2009 – Мелих Акиф, 2010 – Изабела Флаорс, Сузан Колман.

 

 Йоана /4 г./  

Всички желаещи да научат нещо повече за изобразителното изкуство  са добре дошли без ограничение на възрастта или познанията за изобразително изкуство.

Обучението включва както различни специалности като: ГРАФИКА, ЖИВОПИС, ДЕКОРАТИВНО ИЗКУСТВО, ИКОНОГРАФИЯ, така и експерименти с широк спектър от материали и техники.

Обучението развива креативното мислене на децата, ангажира позитивно свободното им време и обогатява изучаването на  българския език чрез боравене с художествени термини, а за възрастните това е една духовна форма за общуване с релаксиращ и терапевтичен ефект, метод за прогонване на стреса.

За контакт:

Кина Бъговска, 773 517 2142  www.bagovska.com

 Мелих /8 г./

Виктория /8 г./

 Сузи /7 г./

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...