Възраждането на Микроелектрониката

Произвеждаме LED и в България.

Кризата в България все още не е отшумяла, но първите сигнали за началото на процеса на възстановяване са факт. В последните месеци няколко български компании обявиха разширяване на производствените си мощности. Ново производство на светодиодни осветителни тела стартира в Ботевград.

Инвеститорът е Инкотекс груп – технологичен лидер в Източна Европа. Внедрено е модерно оборудване от водещи производители, ангажирани са висококвалифицирани професионалисти. Новият производствен процес ще е с напълно затворен цикъл – от светодиодния чип до крайния продукт осветителни тела за битово, офисно, улично, парково или индустриално приложение. С разширяването на производството, заводът на Инкотекс ще открие повече от 100 нови работни места и ще се нареди до едни от най-перспективните инвестиционни проекти в България. След предварителен анализ за изграждане на новия завод е предпочетен Ботевград, заради наличието на квалифициран персонал.

LED осветителните тела намаляват консумацията на енергия с до 90%, оптимизирайки максимално използваната енергия. С тази инвестиция България се превръща в регионален лидер в производството на LED продукти.

Стабилните международни позиции на Инкотекс и дългогодишната фирмена история дават увереност на ръководството на компанията, че ще се справи успешно и с производството в новата сфера на високите технологии. Вицепрезидентът на компанията Пламен Дочев споделя, че производството на светодиодите ще даде свободата да се създават осветителни тела в почти всякакви разновидности и за различни приложения. По този начин крайният потребител ще може да си закупи високотехнологични осветителни тела и то произведени в България.

Официалното отриване на новата производствена линия ще се състой на 01.04.2011 г. от 11:00 ч. в завода на Инкотекс Груп в Индустриална зона “Микроелектроника”, Ботевград.

На събитието ще присъстват избрани партньори и клиенти на компанията от страната и чужбина.

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...