Лекция „Истинската криза на Европа” от политолога Иван Кръстев в Американския университет в България

9 февруари 2012 г., 19:30 часа, аудитория „Андрей Делчев”в Академичен център „Балкански”, университетски  комплекс „Скаптопара”

8 февруари 2012 г., Благоевград. Политологът Иван Кръстев, класиран сред 100-те най-влиятелни интелектуалци в света през 2008 г. от сп. „Foreign Policy”, ще дискутира истинската криза на Европа със студенти от Американския университет в България. Лекцията ще се проведе в четвъртък, 9 февруари 2012 г., от 19:15 часа в Академичен център „Балкански”, унивреситетски комплекс „Скаптопара”. Това е третата лекция, организирана съвместно от АУБ и Висшия институт за изследвания „Балкански-Паница”.

Иван Кръстев е политолог, председател на УС на Центъра за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna). Той е основател и член на Европейския съвет за външна политика, член на борда на Фондация „Ерсте“. Част е от международния редационен съвет на списанието Europe’s World и на списанието Transit – Europäische Revue.  Иван Кръстев е бил изпълнителен директор на Международната комисия за Балканите, председателствана от бившия министър-председател на Италия Джулиано Амато. Бил е главен редактор на издание на списание Foreign Policy България (2005-2011). Автор е на десетки статии, публикувани в българската и в чуждестранната преса. Последната му книга на български език е “Под линия”, изд. Факел, 2001. В момента завършва книга, в съавторство с проф. Стивън Холмс, за политиката в Русия. Сред последни му публикации на английски са:  The Anti-American Century, eds. Alan McPpherson and Ivan Krastev, CEU Press, 2007; Shifting Obsessions: Three Essays on the Politics of Anticorruption, CEU Press, 2004.

Висшият институт за изследвания „Балкански-Паница” е международна нестопанска организация, чиято цел е да насърчава и популяризира постиженията в различни научни сфери, хуманитарните и обществени науки. Мисията на института е да стимулира иновативни проучвания в различни академични области чрез осигуряване на среда и ресурси, подхранващи страстта към нови знания, както на утвърдени, така и на млади учени. Институтът се стреми да остави дълбока и трайна следа в развитието на науката и технологиите в България и региона. Дейността ще се осъществява в партньорство с академични институции, научни центрове, неправителствения сектор, държавни агенции, бизнеса, европейски и други организации и програми, подпомагащи научните изследвания.

Албена Кехайова

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...