Инициатива за популяризиране на културата и спорта в Чикаго и всестранно подпомагане на младите хора

Редакцията на в. “България Сега” се обръща към всеки наш сънародник, към обществените организации като Българо- Американската Асоциация, Българо-Американският център за културно наследство, училищата и други. Да обединим усилията си, да използуваме това благоприятно съчетание на толкова много и действени субекти сред нас и около нас!

Как ще го направим?
Например, да предложим на съответните фактори и съмишленици да организираме през 2011 или 2012 година, съвместно с „Фондация Бербатов”, „Първия български фестивал на образованието, науката, изкуството, културата и спорта” в Чикаго. На него да бъдат раздадени и наградите на „Фондация Бербатов” на най-талантливите участници в съответни конкурс.

Да организираме български детски футболен турнир на отбори, съставени от децата на българи, живеещи по различните страни по света.

Да решим с общи усилия несмело поставяният досега въпрос за Български културен дом в Чикаго. Знае се, че  правим нещо, когато няма алтернатива да не го правим! Като приетото домакинство на Фестивала.

Да създадем детска футболна школа Чикаго, град с над 15 000 български деца, които жизнено се нуждаят от спорт и емоции!

Чикаго да помогне с примера си, идеите на „Фондация Бербатов” да получат още по голяма популярност и да постигнем заедно повече.

Да убедим повече хора у нас, че явлението Бербатов е не само футболиста Бербатов, а и нещо повече. Това е национален капитал – един от твърде оскъдните в наше време достойни примери за подражание у младото поколение!

Във връзка с това вестник „България Сега” организира на страниците и на сайта си предварително допитване  до българската общност в Чикаго и САЩ.

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...