Червена роза

 “Червена роза” (Red Rose ) –  e име, събрало в  себе си страстите на два народа, разделени от земи и океани, но обединени в Америка от преклонението си пред красивото цвете и силата на любовта. Това е името на новия магазин за подаръци и цветя, открит неотдавна на адрес: 119 W.Main Sт., Bensenville, IL 60106. Собствениците, българка и южноамериканец – усмихнати, ведри и много скромни хора, не желаят да разказвам за тях, а само за труда им.

Когато се озовах в центъра на Бенсенвил и попитах къде се намира новият магазин за изящни предмети, сувенири и цветя, те ми отговориха необичайно: “А Трезора ли? Още малко и сте там. До “Чейс” е.”Red Rose - Chicago

Озадачено вдигнах рамене, но продължих в посоката. Не търсех трезор, а магазин за подаръци. Едва на  самата сграда прочетох, че там някога се е помещавал първият банков клон в Бенсенвил. В същите помещения днес се съхраняват не пари, а цветя.

Колко точно се изразиха местните хора! Трезор, съкровищница за малки вълшебства и  уханни цветя се оказа магазин Red Rose! Трезор за красиви мечти! А от мечтите се ражда и щастие.

Red Rose - ChicagoТакова е и мотото на собствениците: да даряват на хората щастие. Правят го с разнообразно аранжираните над 20 вида цветя, които могат да бъдат доствяни по предварителна поръчка на адреси из целия щат Илинойс. Скоро ще заработи и електронният адрес на магазина, чрез който обсегът на доставка ще се разшири – ще включва и градове от България.

В Red Rose може да намерите многообразие от сувенири, плюшени играчки, картички и бонбони,  папируси и артикули за парти. След броени дни се очакват и първите парфюми от България, разработени на базата на българското розово масло, които ще са не само чудесен подрък,  но и приятна изненада за вски от нас – българите, живеещи в региона на Чикаго.

Тук всички възрасти ще открият нещо за себе си. Както е в безценните съкровища! И най-важното е, че това усещане не е измамно. Само се вслушайте в гласа на мечтите си! Ще го разберете, щом посетите мгазин “Червена роза”.

Виолина ИВАНОВА

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...