Хайде да се женим!

Нямате представа колко полезно е за двама, откъснали се от родната страна и самотни в чужбина хора, да се оженят! Особено ако са стигнали достатъчно броя години и знаят, че вече се изчерпва квотата им за шляене по света и разни други експерименти и надпивания. Същото важи и за жените, които усещат, че домашните пантофи са по-удобни от високите токчета. С един замах се решават много въпроси.

Най-напред тези разорителни наеми падат наполовина, защото женените хора, по правило, живеят в едно гнездо. След това жената, особено българката, отново има ежедневното удоволствие да готви вкусни манджи за избраника си, а той – да се храни с тях. В страна като Америка женитбата може да носи и много други преимущества – паспорт, здравна застраховка, безплатна персона от мъжки пол, която да ремонтира колата ви и да поддържа завивките през нощта на мястото им в кревата – да не настинете. Хайде да се женим!

Чикаго е градче, където, казват, има  и 100 000 българи, а на 27 процента от тях  главите им са пълни с хамлетовския въпрос – „Да бъде или да не бъде?”. Вашият невероятно прозорлив вестник „Старт Чикаго” усети, че е време да ви каже – женете се!

И да се ожените и да не се ожените – все ще сбъркате. Но поне ще можете да направите една мно-ого впечатляваща и красива грешка. Името й е „Романтична сватба”. Разбира се вие можете „да се подпишете” и над някое дървено бюро в чикагски офис, да си направите снимки край Кучешкия плаж на езерото Мичиган, и с това да приключите случая. Но можете и да си позволите една фиеста с много радости и незабравими за цял живот впечатления.  Ще похарчите малко пари. Но не е ли по-добре вие да си ги употребите тези пари, отколкото да правят това банките, които явно  ще се поболеят вече от преяждане…

И ето – ние се поровихме в писанията за разни сватби по света… Не че ще идете точно там, но да имате поне представа какви неща се вършат. Пък може и от прочетеното да ви дойде някоя ваша си идея…

Най-близкото и достъпно за нас място е „патентованият” Лас Вегас                                                                                

В Лас Вегас има прелестни безумия, които се харесват. Освен това не са особено придирчиви и скрупульозни към разните формалности. Има поговорка – „Да се ожениш в Лас Вегас е по-лесно, отколкото да не се ожениш”. Всяка година тук се свързват 400 – 500 хиляди двойки от цял свят. До скоро сватбените процедури в звездния град ставаха 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Сега, казват, световната криза посъкратила трудовия процес, имало вече и почивни часове, но това са бели кахъри.
Във Вегас може да се ожените в каквато искате църква, казино, хотел, бар, улица, дори и сред околната пустиня. Може да сте облечени като индианци или каубои, като българи, турци или маори. Може да си поръчате „гангстерска сватба” и ще го направите не по-лошо отколкото сега нашите го правят в България. Може да си поръчате сватба с ужаси или с розови кадилаци. Може да чуете коронната фраза „Обявявам ви за мъж и жена” от свещеник или от специални, живи или възкръснали, персони като Елвис Пресли, Мерлин Монро, президента Обама. В момента усилено се търси подходящ Бойко Борисов.

Сватба по бахамски

Бахамската женитба също е здравословна и възможна, защото тези райски острови са посети от Твореца наблизо. Специално за нас, американците. Още повече, че там се въдят стада от розови фламинго, по които нашият „Старт” е патентован специалист /четете предишния брой или сайта ни www.bulgaria21.com/, които ще украсят снимките ви до фантастични висоти. Тук може да направите брилянтна сватба без да харчите пари за булчински рокли и костюми, както и всичките останали глупости, от които имат полза само търговците. Целият гардероб на булката се състои от два предмета – съвсем скромни по размери горно и долно покривало, а мъжкия е още по-лесен – плувки. Грешка! Трябват и две спасителни жилетки – розова за невестата и синя за нейния избраник. Самата сватба е много публична. На плажа. По пясъка са двукраките и техните музики, ястия и питиета, във водата – всички обитатели на синята лагуна. Сред тях и делфини, които в уречения момент ви подават сватбените пръстени.  После младоженците се отправят на подводно сватбено пътешествие със шнорхели или дихателни апарати. Не много далечно пътешествие, защото по тия места се навъртат едни дълги рибообразни бандити, които страшно обичат да обядват с млади булки.

Женитби – навсякъде, стига да има кой с кого…

Можете да направите и Сватба по италиански. Там – във Венеция, в старинния дворец Дзенобио, където ще пристигнете триумфално с две живописни гондоли, а церемонията се извършва от благороден сеньор, облечен като дож. Или във Верона, и то точно на балкона на който е била Жулиета, под нея Ромео, а някъде в храстите – известният Шекспир, който е подочул какво си говорят и го е описал в пиесата „Ромео и Жулиета”. Арендата на най-прочутия балкон в света е само 800 долара на сватба – но за веронци. Пришълците плащат по 1400.
Умопомрачителни сватби в Италия, най-опасното място където един заклет ерген може да загуби това си предимство, стават и по яхтите край остров Капри, в Рим – Вечният град, в Милано и пр. Но ние с вас, щастливците от Чикаго, можем да се женим и в едно съвсем не по-лошо, даже прекрасно, италианско място в нашия град  – в италианския ресторант на Ник Шавулев, който на всичко отгоре е и футболист, спортен меценат и даже прочита понякога и вестник „Старт” /става дума за Ник, ресторантът му не може да чете по български/

Да, хората се женят навсякъде. Стига да има за кого. Дайте да потърсим партньора най-напред, после ще го измислим. Може в Индия, където младоженците пристигат на слон. Може и на някой ледовит многохилядник-връх, над облаците… Хората се женят вече и на дъното на океана, на въздушен балон, в самолета или в Космоса – малко под Бога, на тенис-кортове, в мини, супермаркети, в пещери… Всичко това – да. Но на другото – не! „Не” на такива крайности като зафиксираните вече бракосъчетания между човек и дърво, с домашни любимци, с…телевизор! Или дори със самият /самата/ себе си…  И други издънки. Хора, дайте да се женим истински!

Репортер Охридчани

„Старт Чикаго”

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...